Apele Române, o instituţie acaparată de penelişti. Director pus să-şi dea demisia pentru că postul său era promis altcuiva

3 luni in urmă 20

Apele Române, o instituţie acaparată de pelelişti. Ovidiu Ianculescu este inginer și, la numai 36 de ani, a ajuns directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș. Aceasta instituție are în subordine peste 400 de angajați şi gestionează infrastructura de apă din șase județe.

Ovidiu Ianculescu nu a fost niciodată membru al unui partid politic și și-a câștigat funcția datorit pregătirii sale. Acesta a terminat o facultatea de construcții hidrotehnice, a condus șantiere și a dat un concurs pentru care a fost nevoit să stăpânească o bibliografie stufoasă și sute de pagini de legislație, potrivit recorder.

La începutul acestui an, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, iar lui Ovidiu Ianculescu i s-a pus în față o coală albă și i s-a cerut să-și dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL.

Citeşte şi Fostul director adjunct al AN Apele Române Cristian Bratanovici, trimis în judecată pentru luate de mită

Deşi a încercat să găsească o soluţie şi s-a consultat cu colegii mai bătrâni și cu un avocat, lui Ovidiu toți i-au spus același lucru: „Copile, astea sunt vremurile. Nu te pune cu partidul aflat la putere, că te vor face praf”. Așa că și-a dat demisia.

Când a ajuns acasă, Ianculescu a fost întrebat de fiul său de șase ani de ce și-a pierdut funcția și n-a știut ce să-i spună. Atunci și-a dat seama că nu vrea să țină capul plecat și s-a hotărât să riposteze.

În domeniul gospodăririi apelor, 13 membri PNL fără nicio expertiză în domeniu au primit funcții de directori în ultima perioadă.

Dintre toți profesioniștii dați la o parte pentru a le face loc membrilor de partid, Ovidiu Ianculescu este singurul care a avut curaj să vorbească.

Redăm mai jos scrisoarea lui Ovidiu Ianculescu trimisă site-ului cristoiublog. Aceste informații au fost trimise și la DNA Mureș, care a deschis un dosar și s-a oprit, dar a sesizat și Administrația Prezidențială. Tot fără răspuns.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă