Apele Romane anunta ca indicatorii de calitate ai apei lacului IOR sunt normali, dupa ce un ONG a acuzat deversari de fecale

1 lună in urmă 3

Indicatorii de calitate a apelor fizico-chimici si biologici se situeaza in jurul valorilor normale in cazul lacului IOR, Primaria Sectorului 3 urmand sa continue monitorizarea, atat din punct de vedere bacteriologic, cat si al faunei acvatice, potrivit reprezentantilor Administratiei Nationale "Apele Romane".

"Din analizele preliminare efectuate la apa lacului IOR de catre laboratorul nostru, indicatorii de calitate a apelor fizico-chimici si biologici se situeaza in jurul valorilor normale. Aceste analize au fost efectuate in cadrul unui control coordonat de catre Garda Nationala de Mediu cu privire la modificarea culorii apei lacului.

Nu exista mortalitate piscicola. Lacul IOR se afla in administrarea Primariei Sectorului 3 careia i s-a solicitat sa continue monitorizarea calitatii apei, atat din punct de vedere bacteriologic, cat si al faunei acvatice", precizeaza reprezentantii ANAR pe pagina de Facebook a institutiei.

Apa lacului, rosie de cateva saptamani

Un fenomen ciudat se intampla in parcul IOR din Capitala. De mai bine de trei saptamani, apa lacului are o culoare neobisnuita, rosie, iar autoritatile fac cercetari pentru a afla de ce se intampla asta.

Un ONG transmite ca apa arata asa deoarece este contaminata cu fecale. "In urma sesizarilor trimise Garzii de Mediu, aceasta institutie impreuna cu Apele Romane au intervenit imediat, au efectuat un control pe lacul IOR si au prelevat probe de apa. Dupa analiza probelor la un institut abilitat a reiesit clar ca lacul e plin de fecale!", transmitea duminica, 7 martie, Fundatia Eco-Civica.

Citeste si:

O romanca de 23 de ani a doborat recordul pentru cea mai tanara bunica din lume. Mama sa ar putea fi cea mai tanara strabunicaBatuta si abuzata de iubit cu coada de la matura - drama cantaretei Roxen care va reprezenta Romania la Eurovision cu melodia "Amnesia"Cardano, noua senzatie a internetului in lumea criptomonedelor. A crescut de 50 de ori in ultimul anCele trei prafuri alimentare consumate zilnic care ne scurteaza viata. "Ele in sine nu sunt nocive, altfel am avea numai morti pe strada"VIDEO Magnific. Romanul de la Fiorentina a dat doua goluri cu AC Milan si calca pe urmele lui Mutu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă