Apel la proteste în întreaga Rusie împotriva mobilizării anunțate de Putin: „Mii de ruși vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului / Pentru ce vor muri? Pentru palatul lui Putin?

3 zile in urmă 6

Mișcarea Vesna a făcut apel la proteste în toată Rusia împotriva mobilizării anunțate de președintele rus Vladimir Putin, potrivit site-ului meduza.io.

Activiștii le propun cetățenilor să se adune miercuri, 21 septembrie, la ora 19:00, în centrul orașelor lor.

„Mii de bărbați ruși – tații, frații și soții noștri – vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri ei? Pentru ce vor vărsa mame și copii lacrimi? Pentru palatul lui Putin?”, se arată în apelul mișcării.

Anterior, mișcarea „Vesna (Primăvara)” a făcut apel la soldații ruși să refuze să participe la război și să se predea până la intrarea în vigoare a amendamentelor adoptate de Duma de Stat, care transformă acest lucru într-o infracțiune penală.

În 21 septembrie, Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială în Rusia. Într-un discurs adresat rușilor, el a spus că decizia este adoptată „pentru a ne proteja patria, suveranitatea și integritatea teritorială, pentru a asigura securitatea poporului nostru și a populației din teritoriile eliberate”. Doar rezerviștii vor fi supuși la recrutare.

„Războiul nu mai este „afară” – a ajuns în țara noastră, în casele noastre, la cei dragi nouă. Și trebuie să moară pentru a îndrepta greșelile regimului lui Putin, care a aruncat Rusia într-un carnagiu îngrozitor, în izolare și sărăcie”, acuză mișcarea, înainte de a adăuga:

„Acțiunea de protest este doar începutul. Suntem încrezători că decizia de a protesta masiv ar putea fi sfârșitul acestui guvern. Țara trebuie să iasă acum. Totul este în mâinile noastre!”

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă