Apel FALS la 112 făcut de un cioban beat: Omul susținea că a fost mușcat de urs

2 luni in urmă 40

Apel fals 112 cioban Apel fals 112 cioban

Atacurile repetate ale urșilor din ultima perioadă țin în alertă autoritățile și oamenii, deopotrivă. În acest context tensionat,  un cioban beat din Munții Gutâi a apelat numărul de urgență 112, susținând că ar fi fost mușcat de temutul animal sălbatic. În urma gestului său, ciobanul a fost sancționat. 

VINERI, 30 IULIE 2021, 09:19

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

Un cioban de la o stână situată în zona Borişte-Igniş din Munţii Gutâi a alertat, în noaptea de joi spre vineri, autorităţile prin 112, susţinând că ar fi fost muşcat de urs, însă acesta suferise de fapt zgârieturi probabil provocate de căzături, el fiind sub influenţa alcoolului,.

"Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureş a ajuns în zona menţionată de cioban. Acesta a fost găsit şi prezenta zgârieturi, probabil provocate de căzături, fiind sub influenţa alcoolului. Poliţia şi Jandarmeria i-au verificat identitatea. I-a fost verificată starea de sănătate de colegii de la Ambulanţa Maramureş şi datorită faptului că nu prezenta probleme medicale a fost dus la stâna unde lucra, de echipa Salvamont, tocmai pentru a nu îl expune unor potenţiale viitoare probleme", informează directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga, citat de Agerpreș.

Potrivit acestuia, ciobanul a fost sancţionat pentru că a apelat fără motiv, prin 112, echipele de căutare - salvare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă