Aparitie rara intr-un parc din Anglia: o veverita alba a fost observata . Doar o veverita din 100.000 se naste cu albinism

1 lună in urmă 43

O veverita alba, o raritate in lumea animalelor si reprezentand un exemplar care sufera de albinism, a fost observata recent intr-un parc din comitatul Sussex din Anglia, a anuntat agentia de presa PA, citata de DPA.

Desi veveritele sunt animale obisnuite in Anglia, exemplarele albe reprezinta o raritate, intrucat doar o veverita din 100.000 se naste cu albinism, potrivit statisticilor dintr-un raport publicat in 2010.

Claire Brimacombe, care administreaza un site dedicat veveritelor albe din Sussex, a dezvaluit ca astfel de exemplare au fost vazute de aproximativ 30 de ori in ultimele doua saptamani.

Albinismul, maladie genetica rara

Albinismul este o maladie genetica rara, provocata de o mutatie ce determina absenta melaninei - pigmentul care coloreaza pielea, parul si ochii -, rezultatul fiind ca aceste animale au pielea si blana alba, iar ochii lor sunt rosii.

Din cauza blanii si pielii albe, animalelor care sufera de albinism le lipseste camuflajul natural si devin astfel o prada mai usoara pentru pradatori.

Gena care determina albinismul nu este una dominanta, ceea ce inseamna ca urmasii exemplarelor albinoase pot avea pielea si blana in culorile obisnuite pentru speciile lor.

Citeste si:

O zebra s-a nascut cu pete in loc de dungi. E adorabila, insa nu toate vestile sunt bune

Animale albinoase de-a dreptul uimitoare (Galerie foto)


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă