Apariție bizară în curtea Bisericii Negre din Braşov. Oamenii s-au revoltat când le-au văzut acolo

1 lună in urmă 17

Credincioșii care merg la slujbele Bisericii Negre din Brașov au putut observa o apariție bizară în curtea lăcașului de cult. Aceștia s-au revoltat de ceea ce au putut vedea.

Ce apariție bizară au putut observa enoriașii în curtea bisericii

Mai multe bănci care au forma unor obiecte abstrace au fost amplasate în curtea Bisericii Negre din Brașov. Deși acestea au fost montate pentru a oferi un confort mai mare enoriașilor, aceștia nu sunt mulțumiți de ”ciudatele” obiecte. Chiar dacă părerile sunt împărțite în ceea ce privește forma lor, atât turiștii cât și localnicii sunt mulțumiți de aceste bănci.

Pe baza formei lor, în funcție de perspectivă, unii afirmă că băncile seamănă cu niște rinichi, în timp ce alții le compară cu niște boabe de fasole. Un lucru este cert și anume că acestea sunt foarte comode, fiind încântați de idee dar și de faptul că le pune mintea la contribuție pentru a realiza cu ce obiect cunoscut lor seamănă cel mai mult.

„La noi, în zona Moldovei ca să vă spun sincer, arată ca un caltaboş, aşa se face la noi, din porc. Vara cred ca e foarte bine că e răcoros, dar iarna cam îngheaţă blugii”, a spus un turist.

Noile obiecte fac parte dintr-un proiect mai vechi al bisericii

Aceste bănci cu ale sale forme ciudate fac parte dintr-un proiect mai vechi al bisercii de a reamenaja curtea bisericii. Obiectele nu au fost alese la întâmplare, iar în acest sens a fost organizat un concurs de arhitectură care a avut loc în anul 2012. Cum se întâmplă de multe ori pe meleagurile românești, lipsa fondurilor a stopat ca lucrările să fie continuate.

Ulterior, acest ansamblu a primit și o perioadă de test, fiind adresat în principal copiilor, pentru a putea vedea care sunt reacțiile acestora. Arhitectul Johannes Bertleff a afirmat că această idee a aparținut sculptorului Virgil Scripcariu, iar timpul va decide cât de bine se încadrează acest ”ansamblu de șezut”.

 „Este ideea unui artist cunoscut, sculptorul Virgil Scripcariu, care a propus un ansamblu de şezut mai ludic, care se adresează copiilor. Ca şi celelate elemente fac parte din acest test. Proprietarul poate spune care este perioada pentru care testul acesta se desfăşoară, cu un aviz de la Ministerul Culturii. Cert este că din punctul meu de vedere, ca şi arhitect, tot ce ţine de paviment, ar avea nevoie de un an de zile să stea acolo, ca să vedem pe parcursul fiecărui anotimp”, a spus Johannes Bertleff, arhitect.

The post Apariție bizară în curtea Bisericii Negre din Braşov. Oamenii s-au revoltat când le-au văzut acolo appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă