Aparatul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă în sezonul rece. Vei reduce semnificativ costurile la gaze

2 zile in urmă 40

Majoritatea proprietarilor de locuințe fac tot ce le stă în putință pentru a-și ține familiile la căldură în această iarnă. Cu toate acestea, există un aspect pe care mulți îl trec cu vederea. Cu cât aerul este mai cald, cu atât este mai uscat. Aici intevine aparatul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă în sezonul rece. Cu ajutorul acestuia vei reduce semnificativ costurile la gaze. Așa că, hai să vedem care este acest aparat și cum ne va ajuta la diminuarea costurilor.

Care este aparatul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă în sezonul rece? Merită sau nu să-l cumperi

Conform specialiștilor, intervalul de umiditate recomandat pentru casa și sănătatea noastră este de 35-50%. De-a lungul iernii, cuptorul deseori lipsește aerul de umiditate în timpul procesului de încălzire.

Asta poate face ca aerul din interiorul casei să se simtă extrem de uscat. Cea mai bună modalitate de a avea o casă mai eficientă din punct de vedere energetic și mai confortabilă în timpul iernii este să controlați umiditatea din interior.

Adăugând un umidificator pentru întreaga locuință, puteți modifica nivelul de umiditate prin intermediul termostatului. Veți avea posibilitatea de a plasa umiditatea la orice nivel doriți. Făcând asta, nu veți mai avea griji cu privire la pornirea și oprirea sistemului.

Când se încheie sezonul de încălzire, umidificatorul poate fi golit și oprit până când este nevoie din nou de el. Singura întreținere de care ar trebui să aibă nevoie umidificatorul poate fi efectuată de către tehnicianul Service Exerts în timpul reglajelor periodice ale sistemului de încălzire.

Aer sănătos, aer sănătos, tu ești sănătos

Acum că am aflat care este aparatul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă în sezonul rece, ar fi bine să vedem care sunt beneficiile unui umidificator. Lipsa de umiditate din aer vă poate usca pasajele nazale.

Aerul uscat poate duce la iritarea pielii, ochilor, nasului și gurii și poate chiar agrava bolile respiratorii. Instalarea unui umidificator pentru întreaga locuință pentru sistemul de încălzire și răcire vă poate ajuta să vă curățați sinusurile, să vă hidratați pasajele nazale și să vă îmbunătățiți respirația.

Adăugarea de umiditate în aer este ideală pentru sănătatea dumneavoastră. Umidificatoarele pentru întreaga locuință ajută la minimizarea riscului de îmbolnăvire, deoarece virușii și bacteriile nu supraviețuiesc în aerul umed.

Deoarece umidificatoarele adaugă umiditate în pasajele nazale și în sistemul respirator, acestea ar putea ajuta, de asemenea, la diminuarea sforăitului și, în unele cazuri, la eliminarea completă a acestuia, ceea ce duce la o noapte întreagă de somn neîntrerupt.

Este foarte posibil ca acest lucru să se datoreze faptului că aerul vă usucă pielea și buzele, provocând mâncărimi, pete terne și crăpături. Adăugarea de hidratare cu ajutorul unui umidificator va ajuta la menținerea pielii și a buzelor netede, prevenind uscăciunea și descuamarea care însoțesc lunile reci de iarnă.

Vezi și: Cum se curăță corect umidificatorul, de fapt. Greșeala asta o fac mulți români

Vei reduce semnificativ costurile la gaze

Un umidificator pentru întreaga locuință nu contribuie doar la sănătatea dumneavoastră, ci și la portofel. Creșterea cantității de umiditate din aer ajută în mod normal ca locuința să se simtă mai caldă la o temperatură mai scăzută, diminuând cheltuielile de încălzire.

Umiditatea scăzută poate, de asemenea, să scadă eficiența sistemului de încălzire a casei. Aerul care captează mai multă umiditate poate menține mai multă căldură, ceea ce înseamnă că se va simți mai cald. În acest scop, umiditatea scăzută din locuință înseamnă că aerul se va simți mai rece, făcându-vă să dați căldura mai mult decât este necesar pentru a vă simți confortabil.

Umidificator pentru întreaga casă, aparatul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă în sezonul rece

Un sistem de umidificare pentru întreaga casă este încorporat în sistemul dvs. „HVAC” existent sau nou. „HVAC” înseamnă încălzire, ventilație și aer condiționat. Se referă la sistemele care reglează și deplasează aerul încălzit și răcit în clădirile rezidențiale și comerciale, de la locuințe la birouri și stadioane acoperite.

Sistemul de umidificare este controlat de un umidostat. Acest dispozitiv arată similar cu un termostat, doar că citirile sunt în format procentual. Umidostatul măsoară și monitorizează nivelurile de umiditate relativă. Atunci când casa este prea uscată, sistemul pentru întreaga casă umidifică aerul.

Atunci când aerul este prea umed, sistemul îndeplinește funcția de dezumidificare. Sistemul pentru întreaga casă necesită foarte puțină întreținere. Experții HVAC afirmă că umiditatea relativă într-o casă rezidențială nu ar trebui să depășească 50 la sută.

Cu un sistem de acst gen aveți un control precis asupra nivelului de umiditate din locuința dumneavoastră. Specialiștii vă poate oferi mai multe informații despre instalarea unui sistem de umidificare pentru întreaga casă.

Unitate portabile de umidificare

Umidificatoarele portabile vor umidifica aerul dintr-o cameră sau dintr-o zonă mică. Puteți folosi o unitate portabilă și puteți reduce setarea de căldură. Unitățile portabile trebuie să fie umplute cu apă și curățate în mod regulat.

Unitatea portabilă este mai puțin eficientă decât unitatea pentru întreaga casă în ceea ce privește conservarea energiei, dar aceste unități oferă acoperire pentru zona imediată. Puteți utiliza o unitate portabilă în cabina dvs. de la locul de muncă, de exemplu.

Locația și nevoia vor determina ce umidificator este cel mai bun. Un sistem de umidificare pentru întreaga casă oferă cel mai mare randament al investiției dumneavoastră.

Cu toate acestea, sistemele portabile vă pot ajuta să reduceți costurile de încălzire și să economisiți bani pe factura de utilități. Sunați la compania locală de încălzire și aer condiționat dacă aveți întrebări suplimentare despre cum economisesc umidificatoarele bani la costurile de încălzire.

Concluzie

Am aflat, așdar, care este aparatul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă în sezonul rece. Dacă nu îl aveți încă, ar fi cazul să dați o fugă la magazin și să vedeți care este umidifcatorul bun pentru locuința voastră, nu de alta, dar se apropie iarna, iar facturile nu scad, ci cresc.

The post Aparatul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă în sezonul rece. Vei reduce semnificativ costurile la gaze appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă