Anunţul sociologului Gelu Duminică, după ce lideri romi au susţinut AUR: „Familia mea a fost deportată de cei care gândeau că romii sunt o plagă a societăţii”

2 luni in urmă 37


Sociologul Gelu Duminică, directorul Fundaţiei Agenţia de Dezvoltare Comunitară Împreună, a anunţat că au fost romi care au susţinut la alegerile parlamentare formaţiunea AUR, al cărei lider Sorin Lavric îi numeşte pe romi o "plagă socială".


"Da, au fost romi care au susținut AUR. De astăzi, toți liderii locali romi care au fost agenți electorali pentru AUR nu vor mai colabora nici cu mine și nici cu Fundatia pe care o reprezint", a scris sociologul Gelu Duminică pe Facebook.


Potrivit celor mai recente date ale Biroului Electoral Central, formaţiunea AUR a obţinut peste 500.000 de voturi la alegerile parlamentare, aproximativ 9% din voturi. Cine este partidul AUR, surpriza alegerilor parlamentare.


"Dacă suntem gata ca pentru o fărâmă de (pseudo)putere să uităm ce a făcut neamului nostru politica extremistă dusă de cei care gândeau precum o fac acum liderii AUR, pentru mine nu mai reprezinți un partener", precizează Gelu Duminică.


Familia mea a fost deportată de cei care gândeau că romii sunt "o plagă a societăţii". Parte din copiii familiei mele au sfârșit pe câmpurile înghețate ale Transnistriei, singura lor vină fiind că erau romi. Responsabili pentru suferinţa lor, şi pentru a altor zeci de mii de fraţi de-ai noștri, au fost cei care se credeau superiori doar pentru că erau "români puri", "creştini" şi "patrioti".

Gelu Duminică:

Sorin Lavric, din conducerea AUR, crede că femeia e „văduvită de simțul destinului” și îi numește pe romi „o plagă socială”. "Alte sute de mii de evrei au fost considerați "balast" de cei care voiau o "Românie ca soarele sfânt de pe cer", și au fost împușcați, omorâți și închiși în lagărele de munca si exterminare din Transnistria. Pentru mine, a susține o formațiune politica care promovează ura, e mult prea mult. Mai ales atunci când spui ca militezi pentru drepturile omului și ale minorităților etnice", mai scrie Gelu Duminică.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă