Anunțul Revolut, după atacul cibernetic care a afectat zeci de mii de persoane: "I-am contactat pe clienții afectați. Banii sunt în siguranță"

6 zile in urmă 29

Conform sursei citate, atacul a afectat 50,144 de persoane, iar hackerii au reușit să acceseze anumite date personale, între care informații privind tranzacțiile, însă nu și arolele, codurile PIN și detalii privind cardurile utilizatorilor.

Reacția Revolut, după atacul cibernetic: Banii clienților au fost și sunt în siguranță

"Am identificat imediat și am izolat atacul pentru a-i diminua semnificativ efectele și i-am contactat pe clienții afectați. Clienții care nu au primit informarea prin email nu au fost afectați. Pentru a fi foarte clari, precizăm că nu au fost accesate sau sustrase fonduri. Banii clienților au fost și sunt în siguranță, la fel ca întotdeauna. Toți clienții își pot accesa fondurile și pot folosi cardurile ca de obicei. Compania transmite că astfel de incidente sunt tratate de Revolut cu maximă seriozitate și își cere scuze clienților care ar fi putut fi afectați de acest incident", au transmis reprezentanții Revolut, potrivit Economedia.

Revolut este o aplicaţie financiară care s-a lansat în 2015 în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar. În prezent, peste 20 milioane de clienţi persoane fizice din lume şi mai mult de 500.000 de clienţi B2B folosesc serviciile aplicaţiei pentru a realiza peste 250 de milioane de tranzacţii pe lună.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » Anunțul Revolut, după atacul cibernetic care a afectat zeci de mii de persoane: "I-am contactat pe clienții afectați. Banii sunt în siguranță"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă