Anunțul halucinant făcut de MedLife. 50.000 de cazuri covid în fiecare zi în România, e crunt ce va urma

1 săptămână in urmă 38

Pandemia de coronavirus este departe de a se fi terminat, spun specialiștii din domeniul sanitar. Cei de la MedLife au făcut un anunț cutremurător privind evoluția cazurilor de infectări cu noua tulpină Omicron COVID. Reprezentanții clinicii se tem că România s-ar putea confrunta cu 50.000 de infectări pe zi, în perioada următoare.

Patronul MedLife, declarații incredibile despre cazurile pozitive de COVID

Oficialii clinicii private MedLife estimează că în România ar putea fi depistate 50.000 de cazuri pozitive COVID în fiecare zi, dacă testarea populației ar fi susținută. De asemenea, reprezentanții spitalului au declarat că vor face secvențierea pentru 137 de cazuri suspecte de infectare cu varianta Omicron.

Președintele MedLife Mihai Marcu este de părere că, în următoarele 2 săptămâni, țara noastră ar putea înregistra aproximativ 50.000 de cazuri de persoane infectate cu Omicron, având în vedere rapiditatea cu care această variantă s-ar extinde și evoluția îngrijorătoare a noii tulpini.

„Așa cum am anticipat încă de anul trecut, valul 5 al pandemiei va lovi România la jumătatea lunii ianuarie, când ne vom confrunta, din nou, cu zeci de mii de infectări zilnic.

Practic creșterea pe care o raportăm astăzi este rezultatul direct al interacțiunilor de Crăciun și a numărului mare de români care s-au întors acasă de sărbători.

Având în vedere evoluția extrem de dinamică pe care o înregistrăm deja în ceea ce privește prevalența tulpinii Omicron pe loturile evaluate pre-screening, este foarte probabil să ajungem la 50.000 de cazuri raportate zilnic în următoarele două săptămâni, în condițiile unei testări adecvate.”, a fost mesajul oficial transmis de către Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group, potrivit celor de la Libertatea.

Când ar putea să scadă numărul cazurilor zilnice de COVID

Același Mihai Marcu susține că cifrele care sunt raportate oficial, în fiecare zi, ar fi de cel puțin 5 ori mai mici decât cele reale, din cauza faptului că nu toți românii se testează împotriva coronavirusului.

Pe de altă parte, președintele clinicii MedLife spune că în februarie 2022 am putea vedea o ușoară scădere a cazurilor de români infectați cu tulpina Omicron.

„Și, atenție, dat fiind faptul că cifrele raportate oficial sunt de cel puțin 5 ori mai mici (aspect pe care l-a demonstrat și studiul nostru privind evaluarea gradului de imunizare la nivel urban), sunt șanse mari să înregistrăm în mod real 250.000 cazuri pe zi în următoarele 2 săptămâni.

În acest fel, se produce o imunizare în masă accelerată, iar la începutul lunii februarie numărul cazurilor ar putea începe să scadă”, a completat patronul MedLife Group, potrivit jurnaliștilor de la sursa citată anterior.

Până acum, în România, cel mai mare număr de cazuri pozitive de COVID, depistate într-o singură zi, a fost cel din data de 19 octombrie 2021, când 18.863 de români au fost declarați infectați cu noul coronavirus.

The post Anunțul halucinant făcut de MedLife. 50.000 de cazuri covid în fiecare zi în România, e crunt ce va urma appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă