Anunt oficial: Romania va primi 100.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson. Cand vor ajunge in tara

3 săptămâni in urmă 1

Vicepresedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea anti-COVID (CNCAV), Andrei Baciu, a declarat, marti, ca primele doze de ser produs de Johnson&Johnson vor sosi in Romania, cel mai probabil, in luna aprilie, urmand sa fie livrate in jur de 100.000.

El a precizat, intr-o conferinta de presa, ca nu sunt sunt schimbari semnificative fata de saptamana trecuta in ceea ce priveste calendarul livrarilor de vaccinuri anti-COVID.

"In linii mari, vorbim de 345.000 de doze receptionate deja de la Pfizer pentru aceasta saptamana, la fel si saptamana viitoare, cu un surplus de 120.000 in fiecare din aceste doua saptamani. Moderna - in aceasta saptamana vor veni in cursul zilei de vineri 162.000 de doze, la fel si pentru AstraZeneca - 48.000 de doze, din nefericire cu 330.000 mai putin decat cele anuntate initial si anume 378.000 de doze.

CITESTE SI: Andrei Baciu, vicepresedinte CNCAV, despre ultimul studiu privind vaccinul AstraZeneca: "A redus rata de spitalizare in Scotia cu 94%"

Practic, pentru luna martie, avem un total de 2,2 milioane de doze aproximativ, iar pentru aprilie lucrurile nu s-au schimbat - aproximativ doua milioane de doze de vaccin produs de BioNTech/Pfizer, un minim de 249.000 de doze produse de Moderna, speram sa ajunga chiar mai mult pana la un maxim de 330.000, si pentru vaccinurile produse de AstraZeneca vorbim de aproximativ 879.000 de doze. Pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson, primele doze vor sosi cel mai probabil in luna aprilie, undeva in jur de 100.000 de doze", a afirmat Baciu.

Potrivit acestuia, pana in prezent, Romania a receptionat 3.622.689 doze de vaccin anti-COVID. Pana pe 21 martie, s-au inregistrat 5.074 de doze pierdute din motive neimputabile, reprezentand 0,20% din totalul dozelor utilizate, a informat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

Citeste si:

Romprest a finantat o campanie mediatica de defaimare a lui Clotilde Armand. Dezvaluirea facuta de actionari ai companiei. "Poate asa se explica linsajul mediatic"Ilie Nastase, in pragul divortului. Ce prevede contractul prenuptial dintre fostul mare sportiv si sotia saCine este sefa Colegiului Medicilor Bihor, care a achitat-o pe doctorita Flavia Grosan: "Acest val imens de simpatie confirma ca tratamentele doamnei doctor sunt bune"Efectul fenomenului "Flavia Grosan". Pacienti care ajung la Urgente refuza oxigenul: "Este o psihoza pe care nu mi-o imaginam"Preot filmat pe fereastra bisericii facand sex cu doua dominatoare in altar. Locul scenei erotice a fost ars
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă