Anunț oficial despre compensarea cu 50 de bani pentru benzină și motorină. Toți șoferii se vor bucura

3 zile in urmă 12

Anunț oficial despre compensarea cu 50 de bani pentru benzină și motorină. Toți șoferii se vor bucura. Ce a declarat azi premierul Nicolae Ciucă. Totodată, premierul a făcut un anunț și în ce privește persoanele care folosesc lemne pentru încălzire.

Anunț oficial despre compensarea cu 50 de bani pentru benzină și motorină

Premierul Nicolae Ciucă a cerut azi Ministerului Energiei și Finanțelor pregătirea măsurilor în ce privește compensarea prețurilor la carburanți, în așa fel încât actul normativ să fie adoptat în ședința de Guvern, care va avea loc săptămâna viitoare.

„Au fost de asemenea discutate măsurile pe care le vom adopta la nivelul Guvernului în ceea ce privește compensarea prețului la carburant. Rog Ministerul Energiei si Ministerul Finanțelor ca în ședința de Guvern de săptămâna viitoare să putem să adoptăm actul normativ.

Pentru sprijinirea populației care folosește lemne pentru încălzire am luat decizia să identificăm măsurile care se impun astfel încât să avem pe masa Guvernului nu mai tarziu de finele acestei luni proiectul de act normativ, astfel încât să adoptăm și măsurile necesare sprijinirii acestui segment de populație.

În ceea ce privește eficientizarea energetică am discutat și am luat decizia ca Ministerul Mediului să vină cu acea măsură în care să sprijinim populația pentru înlocuirea becurilor cu filament cu cele pe bază de LED concomitent cu măsuri care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituțiilor guvernamentale.”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă.

Luni, coaliția de guvernare a ajuns la un acord pentru prelungirea cu trei luni a compensării cu 50 de bani la preţul carburanților. Liberalii au considerat necesară menținerea subvenției doar pentru motorină deoarece prețul benzinei s-a stabilizat. PSD nu a fost însă de acord cu propunerea PNL și a cerut ca prelungirea subveționării prețului să fie și la motorină, și la benzină.

De precizat este că subvenționarea prețului la carburanți s-a aplicat pe trei luni și ar urma să expire la data de 30 septembrie. Impactul bugetar pe aceste trei luni a fost de 900 de milioane de lei.

Despre măsurile de sprijin a populației pentru lemne

Azi premierul a anunțat că potrivit deciziei luate de coaliţia de guvernare, până la finalul lunii septembrie va fi elaborat proiectul de act normativ cu măsuri de sprijinire a populaţiei care utilizează lemne de foc pentru încălzire.

Recent, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor spunea că a fost demarată procedura de elaborare a unui proiect de act normativ ce are ca scop plafonarea preţului lemnului şi al produselor din lemn utilizate pentru încălzire, pe o perioadă de şase luni.

The post Anunț oficial despre compensarea cu 50 de bani pentru benzină și motorină. Toți șoferii se vor bucura appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă