Anunț de ultimă oră despre vaccinarea profesorilor. Milioane de părinți trebuie să afle

1 săptămână in urmă 19

Este un anunț de ultimă oră făcut de Ministerul Educației care a firmă că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din învățământ să se demareze chiar săptămâna viitoare. Cu toate acestea, o decizie se va lua luni, 22 februarie 2021.

Anunț de ultimă oră despre vaccinarea profesorilor

”Din analiza făcută astăzi, 21 februarie, împreună cu CNACAV, rezultă că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învăţământ să demareze chiar în această săptămână. O decizie se va lua în cursul zilei de mâine (luni – n.r.) şi va fi anunţată de CNACV. Ministerul Educaţiei apreciază în mod deosebit eforturile făcute de către CNACV în acest sens”, este anunțul făcut printr-o informare a Ministerului Educaţiei.

Astfel, conform sursei citate, pentru programarea la vaccin va fi nevoie ca fiecare inspectorat școlar județean, dar și fiecare universitate să furnizeze cât mai repede către DSP listele nominale cu personalul din învățământ care vrea să se vaccineze împotriva noului coronavirus în aceste centre dedicate.

”Operaţiunea va dura circa o săptămâna. Locaţiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învăţământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru Bucureşti, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO)”, a mai afirmat Ministerul Educaţiei.

Menționăm că până la ora actuală, nu mai puțin de 42.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, dintre care 21.000 au făcut și rapelul, adică cea de-a doua doză de vaccin. Acest număr nu înclude însă și personalul din învățământul superior medical, un personal care, cu toate că este angajat în sistemul de învățământ, a fost înregistrat la vaccinare la categoria de ”personal medical”, a mai spus instituția.

„În acest moment, în platformă de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajaţi din sistemul de învăţământ (fără medicii din învăţământul superior medical)”, este precizarea făcută de către Ministerul Educaţiei.

Vaccinare în România – despre etapa a treia

Legat de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, care este și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva noului coronavirus, a anunțat recent că vaccinarea persoanelor din etapa a treia ar putea să înceapă în luna aprilie a acestui an. Prin urmare, înscrierile în platformă pentru etapa aceasta ar trebui să debuteze în luna martie, urmând a se face listele de așteptare.

„Probabil că în aprilie, undeva la jumătate lunii aprilie, vom începe şi a treia etapă de vaccinare. Vom pune în funcţiune la jumătatea lunii martie această listă de aşteptare, persoanele vor putea să se programeze. Să se înscrie pe acea listă de aşteptare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seara, la Digi24.

The post Anunț de ultimă oră despre vaccinarea profesorilor. Milioane de părinți trebuie să afle appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă