Anunț de ultim moment de la pompă. Toți șoferii trebuie să afle, se întâmplă acum cu benzina și motorina

1 săptămână in urmă 34

Anunț de ultim moment de la pompă, pe care toți șoferii trebuie să-l afle! Iată ce se întâmplă acum cu benzina și motorina! Mai exact, este vorba despre prețul carburanților în România, preț care nu s-a mai înregistrat încă din luna februarie, de dinaintea începerii invaziei Rusiei în Ucraina.

Ce se întâmplă acum cu benzina și motorina

Prețul carburanților scade din nou semnificativ, pentru a doua oară în două zile. Mai exact, OMV Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a ieftinit azi din nou și semnificativ benzina și motorina. Ieftinirea s-a a fost cu câte 15 bani pe litru, pentru fiecare dintre cele două. Iar acest lucru s-a întâmplat la numai două zile după ce mai procedase în acest fel, situație care a fost apoi replicată și de concurență.

Astfel, benzina standard a coborât azi sub 7 lei/l în toate stațiile operate de companie în București. În stația Petrom din strada Doctor Herescu, benzina poate fi achiziționată acum cu 6,83 lei/litru, în timp ce motorina, cu cu 8,09 lei/litru.

De asemenea, benzina standard a coborât sub 7 lei/l în toate stațiile operate de liderul pieței în București, atât în cele Petrom, cât și în cele OMV. Cea mai scumpă benzină se găsește cu 6,9 lei/l în stațiile Petrom și cu 6,98 lei/l în cele OMV.

În ce privește motorina, prețul acesteia se apropie de 8 lei/l. Cel mai ieftin carburant diesel se achiziționează cu 8,09 lei/l de la stațiile Petrom și cu 8,17 lei/l de la stațiile OMV. Cel mai probabil, se așteaptă ca și concurenții Lukoil, MOL și Rompetrol vor opera astfel de reduceri.

România, țară importatoare de motorină

De remarcat este însă faptul că asemenea prețuri nu s-au mai înregistrat din luna februarie, de dinaintea începerii războiului Rusia- Ucraina. Țara noastră este importator net de motorină, iar în primele șase luni ale anului a importat 1,33 milioane de tone, potrivit datelor Oil Terminal. Cantitatea este dublă față de cantitatea de diesel adusă în România pe această cale în același interval al anului trecut.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat recent că nu consideră că preţul motorinei va depăşi 9 lei/litru în perioada următoare.

„Motorina a avut cotaţii. România e importatoare de motorină. Am văzut o creştere azi de 11 bani. Cotaţia motorinei acum 10 zile a crescut uşor odată cu paritatea leu/dolar pentru că acciza se plăteşte la dolar.

Nu estimez o creştere foarte mare a preţului la motorină. Am aşteptat în piaţă şi e posibil să vină o cotaţie în jos a motorinei sau se va menţine unde este acum. Referitor la ce se va întâmpla de la 1 octombrie, cred că trebuie să mai aşteptăm un pic.

Vom discuta în coaliţie şi Guvernului, iar apoi vom lua o decizie şi o vom anunţa”, a spus Virgil Popescu, la finalul şedinţei de miercuri, 14 septembrie 2022, a Executivului.

The post Anunț de ultim moment de la pompă. Toți șoferii trebuie să afle, se întâmplă acum cu benzina și motorina appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă