Anul școlar 2020-2021. Ce se întâmplă în sălile de clasă după revenirea elevilor. Anunțul de ultimă oră

1 lună in urmă 21

Noi vești pentru părinți și elevi! Schimbările din sălile de clasă după revenirea elevilor la școală, în contextul pandemic. Anunțul de ultimă oră al autorităților! Cum vor sta școlarii în bănci și ce reguli trebuie să respecte?

An școlar 202o-2021.  Modificările din sălile de clasă

Modificări uriașe pentru elevi la reîntoarcerea acestora în sălile de clasă. Amintim că Guvernul a relaxat recent măsurile în privința localurilor și a sălilor de teatru care urmează să fie folosite, dar la capacitatea de 30%.

În timpul acesta, nu s-au oferit detalii prea multe despre redeschiderea instituțiilor de învățământ. Cu toate astea, oficialii iau în vedere încă de pe acum schimbările aferente contextului, după ce se elevii vor reveni la școală.

Ministrul Sorin Grindeanu a venit cu precizări despre acest lucru, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență va da undă verde deciziei și va garanta siguranța micuților. Școlile ar urma să se dechidă pe data de 8 februarie, iar decizia finală va fi oferită de către CNSU pe data de 2 februarie.

Cum urmează să fie stabilite regulile de distanțare?

„Regulile de distanţare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei, ordin care va fi promovat de îndată după ce va fi luată decizia de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în urma analizei din data de 2 februarie.

Încercăm să promovăm acest ordin împreună cu Ministerul Sănătăţii cât mai repede cu putinţă, dacă se poate chiar imediat după decizia din data de 2 februarie, pentru ca şcolile să fie pregătite pentru respectarea acestor măsuri. (…) Să vedem, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu INSP, care sunt măsurile acceptabile pentru asigurarea protecţiei sanitare în şcoli pentru elevi şi profesori”, a detaliat oficialul. Mai multe detalii sunt așteptate de părinți și elevi în perioada ce va urma.

„Aceste măsuri vor fi cuprinse într-o manieră cât mai explicită”

„Aceste măsuri vor fi cuprinse într-o manieră cât mai explicită în ordinul de ministru comun Educaţie-Sănătate care va fi elaborat, dacă nu în data de 2 februarie, în data de 3 februarie sunt sigur că el va putea fi elaborat. Şcolile din România au fost deja anunţate. S-a cerut o raportare cu cadenţă săptămânală, în fiecare zi de vineri, cu privire la stocurile de materiale sanitare, de produse de igienă, de măşti şi toate celelalte elemente care asigură respectarea regulilor. (…) Vorbim de 7.203 unităţi de învăţământ, care au la rândul lor peste 10.000 de structuri arondate. Deci, sunt practic peste 17.000 de şcoli, din care cu personalitate juridică 7.203”
Sorin Grindeanu

The post Anul școlar 2020-2021. Ce se întâmplă în sălile de clasă după revenirea elevilor. Anunțul de ultimă oră appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă