Antrenorul român care vrea să îi ia locul lui Darren Cahill: „Simona Halep e o jucătoare incredibilă!”. Cum a reușit sportiva noastră să concureze cu „uriașele” Maria Sharapova și Serena Williams | VIDEO EXCLUSIV

1 lună in urmă 23

Nu mai este un secret faptul că Simona Halep (29 de ani, locul 3 WTA) a crescut enorm și datorită colaborării cu Darren Cahill (55 de ani), însă un tânăr antrenor român de tenis visează să îi ia locul australianului.

ProSport a prezentat în exclusivitate povestea lui Alexandru Balica (25 de ani), antrenorul de tenis care și-a început cariera în Germania, l-a întâlnit pe Roger Federer și a făcut un schimb de mingi cu Paolo Maldini, fostul mare fotbalist al lui AC Milan.

Întrebat ce jucători visează să antreneze, Alex Balica nu a putut să nu îl amintească pe Roger Federer, însă referindu-se la tenisul feminin a ales-o, fără să stea pe gânduri, pe Simona Halep.

Alex Balica vrea să îi ia locul lui Darren Cahill și să o antreneze pe Simona Halep

„Dacă aș putea, bineînțeles că aș vrea să fiu antrenorul lui Federer. El este un gentleman și stând lângă un asemenea gentleman, îți dă și ție o astfel de alură. Dacă ar fi alt jucător în afară de el, îmi plac foarte mult jucătorii care servesc bine și probabil unul dintre ei ar fi John Isner, gigantul american de 2,10 m.

Dintre fete, mi-ar plăcea să o antrenez pe Simona Halep, pentru că este o jucătoare incredibilă. A plecat din România și a avut un drum nu așa ușor cum cred unii. A doua jucătoare ar fi Naomi Osaka, pentru că are un joc foarte solid”, a spus Alex Balica, în exclusivitate pentru ProSport.

Tânărul antrenor de tenis nu crede că Simona Halep este o sportivă dificil de antrenat, însă este convins că aceasta are nevoie de persoana potrivită lângă ea pentru a da randament.

„Nu pot să spun nici da nici nu. Mi se pare că e o jucătoare care comunică foarte frumos cu antrenorul actual, Darren Cahill. Au o relație foarte bună și se vede că îi place ceea ce face și se înțelege foarte bine cu el. Probabil că dacă are persoana potrivită lângă ea, este destul de ok și lejer de antrenat.

Bineînțeles că este un model relația dintre ei. Lejeritatea dintre ei doi și încrederea cu care Darren Cahill se uită la ea de fiecare dată, nu știu dacă ați observat, mereu când se pune un cadru pe el, nu contează că Simona câștigă sau pierde, el se uită cu încredere la ea. Are acea privire prin care indiferent dacă ești condus, te poți ridica. Te ridică cu acea mimică a feței, iar eu cred că este un model de urmat pentru mulți antrenori și jucători”, a mai spus antrenorul.

Munca, principalul „secret” al Simonei Halep

Întrebat despre secretul succesului Simonei Halep, Alex Balica a explicat că principalul factor este munca titanică pe care românca a depus-o de-a lungul timpului în lupta cu jucătoarele „gigante” precum Serena Williams, Maria Sharapova și nu numai.

Cred că toată lumea știe: muncă multă. Vedem că tenisul din ziua de azi se joacă de niște oameni giganți și la propriu și la figurat. Serena Williams are 1.81, Maria Sharapova, 1.88, Venus Williams, 1.88. Iar Simona noastră are 1.68. La înălțimea aia, doar cu muncă multă poți să ajungi acolo. Și talent, fără discuții, pentru că vedem acea mână fină. Îți pune mingea pe tușă dacă vrea, îți pune o scurtă frumoasă, urcă și la fileu, a avut câteva meciuri de dublu bune. Deci se poate adapta foarte repede. Ca drept dovadă, a câștigat Wimbledon, a făcut finală la Australian Open, a câștigat și la Roland Garros, deci avem trei suprafețe total diferite pe care Simona a avut rezultate extraordinare

The post Antrenorul român care vrea să îi ia locul lui Darren Cahill: „Simona Halep e o jucătoare incredibilă!”. Cum a reușit sportiva noastră să concureze cu „uriașele” Maria Sharapova și Serena Williams | VIDEO EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă