Antrenorul lui Dinamo demisionează după amenințările DDB: „M-au forțat să folosesc un jucător. De ce să am stresul ăsta?”

2 săptămâni in urmă 1

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 martie 2021, 10:05 / Actualizat vineri, 26 martie 2021 10:20

Emil Ursu (57 de ani) a dezvăluit că va demisiona din poziția de antrenor al echipei secunde de la Dinamo după ce a fost presat de fanii-acționari din DDB să îl utilizeze pe Cătălin Hîldan, nepotul regretatului simbol al clubului alb-roșu. 

Echipa secundă a lui Dinamo va fi pregătită de alt antrenor în restul sezonului. Emil Ursu, „principalul” de până acum, a dezvăluit în studioul GSP că a decis să plece de la cârma echipei, după un conflict cu fanii-acționari din DDB, cei care conduc clubul în aceste momente.

Mărul discordiei a fost utilizarea lui Cătălin Hîldan, fiul lui Cristi Hîldan, fratele regretatului Cătălin, simbol al dinamoviștilor. Emil Ursu susține că a fost amenințat de către fanii dinamoviști, după ce a refuzat să mizeze pe tânărul Hîldan la echipa a doua.

Emil Ursu: „DDB m-a forțat să îl folosesc pe Cătălin Hîldan”

„DDB m-a forțat să folosesc un jucător. Pe Cătălin Hîldan. Eu sunt crescut la Dinamo, iubesc Dinamo, nu o să vorbesc niciodată urât de Dinamo. Am fost în galeria lui Dinamo timp de 6 ani, am crescut în acest club și clubul Dinamo m-a ridicat ca om. Acolo m-am realizat. Nu pot folosi jucători care nu merită să joace. Am avut o discuție cu unui dintre cei care conduc DDB acum două săptămâni, a venit pentru o discuție în particular cu mine. 

Mi-a spus că trebuie să îl forțez pe Cătălin Hîldan să joace. Eu îl stimez pe nea Marin Hîldan, am jucat contra lui Cătălin Hîldan și l-am și antrenat, am respect pentru el din toate punctele de vedere. Dar ca un jucător să joace la echipa a doua, trebuie să fie cel mai bun la juniori. Atunci cu drag îl promovez și îl bag la echipa a doua. Am zis că în momentul de față nu poate să joace la echipa a doua, dar ce pot să fac pentru el este să îl las să se antreneze cu mine la echipa a doua și dacă mă ajută rezultatele, să îl debutez și să îi dau drumul ușor-ușor, să prindă încredere în el. 

Eu vă spun, e un copil care mi se pare foarte timid, foarte trist când vine la antrenament, e puțin marginalizat, mai ales de când l-au chemat să se antreneze cu prima echipă. Eu înțeleg, Cătălin Hîldan e simbolul lui Dinamo, cei din DDB, din galerie, știu asta. Dar cei născuți în 2002, 2003, 2004 nu interpretează așa. Ei vor să joace, se consideră mai buni decât el și vor să fie ei luați la antrenamentul primei echipe”, a spus Ursu la GSP Live. 

Emil Ursu

Emil Ursu

Emil Ursu pleacă de la Dinamo: „De ce să am stresul ăsta?”

„Eu nu vreau să dau în Dinamo. Am primit foarte multe amenințări pe telefon. Nu e în regulă, de ce să am stresul ăsta? Am zis că renunț eu, să aducă pe altcineva. Ăsta este motivul pentru care plec. Le-am spus cu o săptămână înainte că dacă nu le convine de mine, să mă cheme, să îmi dea banii la zi - pentru că eram neplătit de 7 luni - și plec. S-au dat salariile tuturor de la Centrul de Copii și Juniori, pe mine m-au lăsat la o parte.

Până la urmă mi-au dat banii, mai aveam încă un an și jumătate contract cu ei, dar am cerut doar pentru munca prestată. Am primit telefoane să renunț la 3-4 salarii. Oricum depusesem memoriu și câștigasem”, a adăugat fostul antrenor secund al dinamoviștilor. 

Îi doresc lui Cătălin Hîldan să devină un fotbalist important, dar nu cred. Eu nu vreau să compromit un copil. Trebuie să îl bag în echipă când consider că merită și are valoarea de a juca. Nu îl voi băga în teren doar de dragul de a-l băga.

Jos pălăria pentru ceea ce fac cei din PCH pentru club, pentru banii pe care i-au adus.
- Emil Ursu

Emil Ursu a amintit de 4 cazuri în care a antrenat copii de oameni de fotbal importanți, pe care i-a sfătuit să urmeze altă carieră, din moment ce nu aveau perspective de a deveni fotbaliști de nivel înalt. Este vorba despre copilul său și cei ai lui Cornel Țălnar, Cristian Borcea și Florian Walter.

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Un nou caz de COVID-19 la Dinamo » Cine este jucătorul infectat + Prima sa reacție

„Câinii roșii” nu se bucură de norocul celor de la FCSB » Ce se întâmplă la CFR Cluj înainte de duelul cu Dinamo

Playtech: BREAKING: Cornelia Catanga a murit la doar 63 de ani. Ce a dus la cauza decesului, familia e în stare de șoc


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă