Antrenorul a fost convins să semneze după refuzurile lui Gică Hagi și Dan Petrescu! Gigi Becali a intervenit decisiv

2 săptămâni in urmă 50

În 2005, Oleg Protasov a preluat-o pe FCSB după ce Gică Hagi și Dan Petrescu l-au refuzat pe Gigi Becali, care nu s-a zgârcit în ceea ce îl privește pe antrenorul ucrainean.

Managerul lui FCSB, Mihai Stoica, a povestit firul evenimentelor care a dus la instalarea lui Oleg Protasov pe banca lui FCSB în 2005. Oficialul vicecampioanei spune că a avut atunci discuții cu Gică Hagi și Dan Petrescu, dar că ambii au refuzat, astfel că a fost nevoit să se reorienteze.

Mihai Stoica l-a convins pe Gigi Becali să îi ofere tehnicianului ucrainean salariul dorit, după ce a încercat și pista Michel, care, însă, dorea să fie remunerat cu un milion de euro pe sezon.

Cum l-a adus Mihai Stoica pe Oleg Protasov la FCSB

Mihai Stoica l-a dorit pe Oleg Protasov la FCSB și a reușit în cele din urmă să îl convingă pe ucrainean să preia echipa din București. Cu toate că avea la dispoziție un buget de 180.000 de euro, oficialul i-a cerut o „dispensă” lui Gigi Becali, care a acceptat să bage mâna puțin mai adânc în buzunar.

„Atunci eram puţin grăbit, pentru că începea pregătirea în câteva zile şi Gigi (n.r. Gigi Becali) spusese că se ocupă el şi vine Hagi. Hagi a refuzat, ne-am dus la Dan Petrescu, ne-a refuzat, şi în câteva zile trebuia să numesc antrenor. Mi-a zis Gigi «ocupă-te» şi am început să sun peste tot.

Daţi-mi nume, Michel era atunci, voia un milion, sănătate! Şi am spus, nume şi salariu, că una e să îţi ceară unul 300 de mii şi să ai 180 dacă ăla e bugetul tău, şi alta e să îţi ceară 800 de mii, că nu poţi să îi dai 180.000. Nu poţi să îi propui asta, zice că îl iei la mişto.

Pe Protasov îl aveam eu aşa, era febleţea mea când era jucător în URSS, în anii ’80. Am zis «de ce să nu încerc?» şi am început să dau telefoane, să vedem ce profil are în Grecia, unde antrenase, şi l-am întrebat pe agent: «Mă, cât vrea?» Atât. Bun, suntem pe aproape, stăm bine. «Gigi, cum stăm? Dai banii ăştia?». «Da», şi am plecat”, a spus Mihai Stoica la Telekom Sport.

The post Antrenorul a fost convins să semneze după refuzurile lui Gică Hagi și Dan Petrescu! Gigi Becali a intervenit decisiv appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă