Antrenor român de juniori în Germania: „Nu se pot juca meciuri de fotbal, e nevoie de test Covid și când mă duc la frizerie” | EXCLUSIV

4 săptămâni in urmă 42

Marius Iurea (44 de ani) antrenează echipa Under 15 a celor de la Dinamo Berlin, având deja jumătate din viață petrecută în Germania. A plecat în 1999 din Bacău și nu s-a mai întors decât în vacanță.

Tehnicianul a explicat într-un interviu pentru ProSport care este situația pandemică a fotbalului german. După cum bine știm, la noi, fotbalul la copii și juniori plus cel amator este oprit. Se fac doar antrenamente.

Despre problemele din Germania comparativ cu România în interviul următor. Marius Iurea a făcut parte din lotul de juniori UEFA 95, antrenat de Grigore Sichitiu.

Antrenor român de juniori în Germania: „Nu se pot juca meciuri de fotbal, e nevoie de test Covid și când mă duc la frizerie” | EXCLUSIV

ProSport: Cum este în Germania acum? Vă puteți antrena?

Marius Iurea: Da. Antrenamente putem face, dar atât. Fără meciuri amicale au oficiale. Aici fiecare land are propriile legi, propriile decizii.

Au fost situații, în lunile trecute, în care am fugit până în landul vecin că acolo se puteau juca. Acum e un pic mai complicat, doar în zona de nord a Germaniei este oarecum mai bine.

Nici măcar partide amicale nu puteți juca în weekend?

Nu! Aud că prin România se practică acum, aici nimeni n-ar accepta așa ceva! A crescut atât de mult indicele încât…

Nu se pot juca meciuri de fotbal, e nevoie de test Covid și când mă duc la frizerie pentru că a crescut indicele de infectare foarte mult. Doar în primele trei ligi se pot juca partide. Atât!

Citeste mai multe: 2. Bundesliga sprijină fotbalul amator din județul Bacău. Donație consistentă din partea germană

A fost aceeași situație de un an și două luni de când ne-a lovit coronavirusul?

Până în octombrie 2020 a putut juca toată lumea. Ulterior, se prelungește perioada restrictivă la câte 30 de zile. La Under 12 se pot face doar ședințe de pregătire, exclus meciuri.

Există derogări pentru marile cluburi profesioniste din zonă – Hertha Berlin, Union Berlin – de a juca unele partide amicale pentru că sunt implicate în meciuri importante naționale. Atât!

Am fost acasă și am văzut meciuri în care părinții țipă și se comportă neadecvat, susține Iurea

Ți-e dor de România?

Evident. Însă mă uit spre ce se întâmplă în fotbalul juvenil. Am fost acasă și am văzut meciuri în care părinții țipă și se comportă neadecvat. N-am înțeles de unde nebunia asta…

Aici nu există așa ceva… Părinții vin în tribune, doar își încurajează echipa și nu comentează tactic, de ce nu joacă băiatul sau să-l urecheze pe antrenor. Noi mai avem pînă înțelegem care e drumul spre succes.

The post Antrenor român de juniori în Germania: „Nu se pot juca meciuri de fotbal, e nevoie de test Covid și când mă duc la frizerie” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă