Anthony Fauci: „Vaccinările cu Johnson & Johnson ar putea fi reluate, cu anumite restricţii sau avertizări”

3 săptămâni in urmă 26


Expertul-şef în boli infecţioase din SUA, dr. Anthony Fauci a declarat duminică că se așteaptă ca vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson  să fie utilizat din nou, eventual însoțit de „restricții”, potrivit Reuters. O decizie cu privire la reluarea utilizării vaccinului COVID-19 al lui Johnson & Johnson ar putea veni chiar vineri.


„Estimarea mea este că vom continua să o folosim într-o formă. Mă îndoiesc foarte serios dacă doar o anulează. Nu cred că se va întâmpla. Cred că va exista probabil un fel de avertisment sau restricție sau evaluarea riscurilor” , a spus Fauci la emisiunea NBC „Meet the Press”.


Autoritățile de reglementare din domeniul sănătății din SUA au recomandat săptămâna trecută ca utilizarea vaccinului J&J să fie întreruptă după raportarea a șase cazuri de tromboză la femei, din aproximativ 7 milioane de persoane care au primit vaccinul în Statele Unite.


Toate cele șase persoane sunt femei cu vârste între 18 și 48 de ani. Una dintre aceste femei a murit, iar o a doua a fost internată în stare critică, au anunțat oficialii americani.


Panoul consultativ al Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) se va întruni pe 23 aprilie pentru a discuta următorii pași pentru vaccin. Fauci a spus că nu știe care va fi decizia finală, dar a spus că există câteva posibilități.


„Una dintre posibilități ar fi să reîncepem vaccinarea cu J&J, dar să o facem cu o formă de restricție sau de avertizare. Dar cred că până vineri vom ști răspunsul la asta”, a mai precizat Fauci, potrivit Reuters.


Vaccinarea cu Johnson & Johnson în România


Agenţia Europeană a Medicamentului va face publică o recomandare cu privire la vaccinul anti-COVID-19 Janssen (Johnson & Johnson) săptămâna viitoare. Vaccinul a fost suspendată în Statele Unite şi în Africa de Sud din cauza apariţiei unor cazuri grave de cheaguri de sânge.


Inițial, autoritățile din România au anunțat că va fi folosit și serul de la compania americană Johnson & Johnson, însă Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat că își va da abia marţi avizul cu privire la acest ser.


60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns miercuri dimineață în România, însă sunt stocate momentan în depozit, în condiții optime, până la decizia care va fi anunțată de EMA, au mai precizat reprezentanții CNCAV.


Vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză, ceea ce constituie un avantaj atât logistic, cât şi din punctul de vedere al acoperirii vaccinale a unui număr cât mai mare de persoane într-un timp scurt.


De asemenea, poate fi depozitat la temperaturi mai mari decât cele de la congelatoare, ceea ce facilitează foarte mult distribuţia acestuia.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă