ANRE se plânge de măsura compensării facturilor: „Va trebui să verificăm lunar 7 milioane de facturi la gaze şi curent, este imposibil”

1 săptămână in urmă 20

ANRE se plânge de măsura compensării facturilor la energie ANRE se plânge de măsura compensării facturilor la energie

Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) Zoltan Nagy-Bege a declarat marți, 12 octombrie, că instituția va trebui să verifice în fiecare lună 7 milioane de facturi ale consumatorilor de electricitate şi gaze naturale, după ce va produce efecte ordonanţa Guvernului privind compensarea facturilor la energie.

MARŢI, 12 OCTOMBRIE 2021, 18:43

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

"Mesajul pentu Guvern ar fi: cât mai simplu, cât mai puţin birocratic, pentru că şi pentru instituţii este foarte greu să urmărească. Noi, cu această Ordonanţă 118, exagerând puţin, suntem puşi în situaţia să verificăm în fiecare lună 7 milioane de facturi: 5,2 milioane de consumatori casnici de energie electrică vor beneficia de această schemă, conform unor estimări, alţi în jur de 2 milioane de consumatori de gaze naturale, deci sunt peste 7 milioane de facturi lunar", a afirmat Zoltan Nagy-Bege, la dezbaterea organizată în cadrul Aspen Energy Summit 2021, potrivit ziare.com.

Vicepreşedintele ANRE a apreciat că este imposibil ca instituţia să verifice un număr atât de mare de facturi.

"Este imposibil să le verifici, să le încadrezi într-o anumită tranşă de consum, erau soluţii mult mai simple prin care această compensare se putea rezolva", a precizat Zoltan Nagy-Bege.

Vicepreşedintele ANRE a solicitat Guvernului să aplice soluţii mai simple în ceea ce priveşte compensarea facturilor la energie, precum compensarea directă a facturilor între Guvern şi furnizorii din energie.

Citește și Varianta prin care factura la energie ar putea să scadă cu 100 de lei. Anunțul vicepreședintelui ANRE

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă