ANPC cere încetarea activității magazinului Altex pentru false reduceri de Black Friday

2 săptămâni in urmă 19

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a cerut, joi, închiderea activității online și offline a magazinului Altex, după ce acesta a anunțat reduceri de Black Friday, deși produsele nu erau, în realitate, ieftinite.

La ora transmiterii acestei știri, oficialii ANPC susțin o conferință de presă la care anunță ce decizie vor lua în cazul acestui magazin.

Anterior, ANPC a amendat compania cu suma de 50.000 de lei.

Reacția Altex la decizia ANPC: „Nu putem fi corecți într-o piață în care nimeni nu e”

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov a făcut verificări în ultimele zile, în mediul online, pentru a vedea modul în care se desfășoară campania Black Friday, un vârf al promoțiilor anuale, anunță ANPC într-un comunicat.

„Astfel, în data de 9 noiembrie 2021, prin acesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus). Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe acestă temă, că ei „nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e.”

ANPC precizează că, în urma neregulilor constate, Altex a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 50.000 lei și a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

The post ANPC cere încetarea activității magazinului Altex pentru false reduceri de Black Friday appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă