ANIMAŢIE GRAFICĂ! Un copil din Bistriţa s-a electrocutat la locul de joacă şi nimeni nu a fost tras la răspundere: "Putea oricare să moară"

1 lună in urmă 29

De Alex Prunean.
Publicat: 25.08.2021, 19:50.
Actualizat: 25.08.2021, 19:50

Au trecut două zile de când un copil de şapte ani din Bistriţa a ajuns la spital, după un accident teribil la locul de joacă din faţa blocului. Nimeni n-a fost până acum tras la răspundere. Băiatul s-a electrocutat când a atins un stâlp de iluminat care nu mergea de ceva vreme. O echipă de intervenţie a lucrat la el chiar vineri, dar se pare că a făcut doar o improvizaţie periculoasă. 

  • Poliţiştii au deschis dosar penal în cazul băiatului electrocutat în Bistriţa.

Tatăl băiatului: Se jucau toţi prin parcul ăsta. Ei fugeau când într-o parte, când în alta. Săreau pe aici, puneau piciorul.

Ca în multe alte zile, luni seara băiatul a ieşit cu prietenii în parcul de lângă bloc. La un moment dat, copilul a încercat să sară gardul care împrejmuieşte spaţiul de joacă.

Tatăl băiatului: A pus piciorul aici să se sprijine cu mâna să sară. În momentul acela a primit curent.

Intensitatea curentului a fost atât de mare, încât bietul copil a fost aruncat pe jos. S-a lovit puternic la cap şi a leşinat. Scenele de groază s-au derulat sub ochii celorlalţi copii. Speriat, un alt băiat a încercat să-l ajute.

Tatăl băiatului: Un copil mai mare, prietenul lui, a venit să-l ridice. El s-a gândit că s-a agăţat cu piciorul şi nu poate să-l ridice. În momentul în care a pus băiatul mâna pe el, a primit şi el un şoc de curent.

Florin Lazăr, Spitalul Judeţean Bistriţa: Copilul se află în continuare internat pe Secţia de Pediatrie. Starea lui este stabilă, este ţinut sub supraveghere. Momentan se află în afara oricărui pericol.

Stâlpul era defect de ceva vreme, aşa că o echipă de muncitori a venit să-l repare săptămâna trecută.

Muncitorii au tras provizoriu un cablu de curent de la stâlpul vecin prin care au alimentat direct becul, dar nu ar fi oprit şi alimentarea veche a stâlpului, care venea printr-un alt cablu subteran. Scurgerile de curent au ajuns chiar şi în indicatorul rutier din parcare.

Poliţiştii au deschis dosar penal în cazul copilului electrocutat în Bistriţa

Seara, după accident, angajaţii firmei de iluminat stradal s-au întors la faţa locului.

Oamenii din cartierul bistritean sunt revoltaţi.

Vecină: Într-o zi erau vreo 20 de copii pe gardul ăla, putea oricare să moară.

Pentru a nu se repeta tragedia, alimentarea cu energie electrică a stâlpului a fost întreruptă.

Martor: Sunt calificaţi dintr-aştia la apelul de seară. El prima dată trebuia să întrerupă de aici curentul.

Instalaţia de iluminat public este în grija Primăriei însă, o altă firmă este subcontractată pentru mentenanţă.

Mihai Rusti, purtător de cuvânt Primăria Bistriţa: Am luat legătura cu firma de îndată ce am aflat şi urmează să primim un răspuns oficial din partea lor.

Contactat de reporterii Observator, administratorul firmei nu a vrut să comenteze.

Administrator firmă: Nu vreau să comentez deocamdată nimic.

Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă