Animaţie grafică. Cum a fost spulberat TIR-ul de cele două trenuri, la Roşieşti

3 săptămâni in urmă 13

Zeci de pasageri din două trenuri au văzut moartea cu ochii în această dimineaţă. Un tir încărcat cu tone de îngrăşăminte şi două garnituri care circulau în sens opus s-au întâlnit în acelaşi loc, la o trecere la nivel peste calea ferată. Doar un pas a mai fost până la dezastru.

TIR spulberat de două trenuri

Accidentul neobişnuit s-a produs în această dimineaţă la Roşieşti în Vaslui şi a fost unul cu repetiţie. Tirul a fost lovit mai întâi de trenul care circula pe ruta Iași – Bârlad. Pentru că blocajul pe calea ferată nu a fost semnalizat la timp, două minute mai târziu, camionul de mare tonaj a fost acroşat şi de garnitura care circula pe cealaltă linie, pe ruta Galaţi – Cluj-Napoca.

Se putea intampla ceva mai grav, avand in vedere ca simultan s-au intalnit doua trenuri si un tir. Din fericire, şoferul a scăpat doar cu zgârieturi. Cabina tirului trecuse de prima linie când a avut loc impactul. Pasagerii s-au speriat însă îngrozitor. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Echipajul SMURD a acordat primul ajutor unei varstnice de 60 de ani care a suferit un atac de panica"

"Foarte puternic impactul, eram in fata, a intrat tirul in locomotiva si pur si simplu eu atunci am cazut. M-am lovit putin, dar sunt bine. E socant. Nu mai am cuvinte sa spun mai multe" Poliţiştii încearcă să afle cum s-a întâmplat accidentul. Primele indicii arată că şoferul de tir nu s-a asigurat.

"Eu zic ca tirul nu a acordat prioritate, se vede destul de clar". Trecerea de cale ferată este semnalizată doar cu crucea Sfântului Andrei. Şoferii spun că locul e extrem de periculos şi cer autorităţilor să ia măsuri

"Eu trec de 10 ani aici CUT dar mai periculos decat asta nu am intalnit". "Cred ca trebuie instalata o bariera cu semnale luminoase si acustice". Circulaţia pe calea ferată a fost blocată jumătate de oră. Trenul spre Cluj-Napoca a ajuns însă la destinaţie cu o întârziere de aproape trei ore.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

    Citeşte Articolul Întreg pe Sursă