Anglia rămâne cu același selecționer cel puțin până în 2024

6 zile in urmă 3

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 09:08

49 citiri

Anglia rămâne cu același selecționer cel puțin până în 2024

Gareth Southgate a semnat un nou contract ca selecţioner al Angliei până în decembrie 2024, astfel că va dirija naţionala Albionului la Cupa Mondială 2022 din Qatar şi la EURO 2024 din Germania, transmite EFE, citând Federaţia engleză de fotbal (FA).

Southgate a preluat destinele selecţionatei Angliei în 2016, succedându-i lui Sam Allardyce, iar contractul său urma să se încheie în 2022, după Cupa Mondială din Qatar. Anglia a arătat un reviriment notabil în ultimii ani, jucând semifinală la Cupa Mondială 2018 din Rusia, ocupând locul 3 la Liga Naţiunilor 2019 şi locul doi la EURO 2020 din această vară.

Anglia s-a calificat fără înfrângere în preliminarii la Mondialul din Qatar, unde se va număra printre favoritele la titlul mondial, al doilea după cel din 1966.

''Sunt încântat că eu şi Steve (Holland, secundul său - n.r.) am reuşit să ne prelungim şederea noastră în rolurile respective. Avem o mare oportunitate în faţa noastră şi ştiu că jucătorii şi fanii sunt cu toţii încântaţi de ce ar putea realiza această echipă în viitor'', a declarat Southgate, 51 ani.

Fost jucător la Crystal Palace şi Aston Villa, Southgate şi-a început cariera de antrenor la Middlesbrough în 2006, club la care şi-a încetat cariera de fotbalist. În 2013, el a preluat naţionala de tineret a Angliei şi după doar trei ani a făcut pasul către prima reprezentativă.

Citeste si:

Cel mai longeviv selecționer în funcție a fost demis după 15 ani

Federaţia Uruguayană de Fotbal a anunţat că a pus capăt colaborării cu tehnicianul Oscar Washington Tabarez (74 ani), care se afla la conducerea primei reprezentative din 2006....

 cine e antrenorul ofertat

Naționala României a pierdut calificarea la Campionatul Mondial de fotbal, iar contractul cu Mirel Rădoi expiră la sfârșitul lunii noiembrie. Răzvan Burleanu și echipa lui au dat numai...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă