Anghel Iordănescu și Florin Andone, protagoniștii unei întâmplări haioase la naționala României: ”Auzi, mă, Hermano!”

2 săptămâni in urmă 7

  • Preliminarii CM: Kazahstan - Finlanda, marți, 17:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Anglia - Ungaria, marți, 21:45, Digi Sport 1

Totuși, România a avut și perioade liniștite în ceea ce privește banca tehnică, iar una dintre ele a fost ultimul mandat al lui Anghel Iordănescu.

Ionuț Badea a vorbit despre experiența trăită alături de Anghel Iordănescu la echipa națională, atunci când făcea parte din staff-ul marelui antrenor.

Badea a fost impresionat de atitudinea lui Iordănescu și de ambiția fostului selecționer de a obține întotdeauna rezultate pozitive, indiferent de condiții.

În ciuda seriozității marelui antrenor, Ionuț Badea a mărturisit că Iordănescu avea și o manieră unică de a detensiona atmosfera din cadrul grupului. Badea a povestit o întâmplare amuzantă care i-a avut protagoniști pe Anghel Iordănescu și Florin Andone.

Dacă e ceva ce m-a frapat din primul moment la Nea Puiu Iordănescu atunci când am început să lucrăm împreună a fost acea idee de a face rezultat indiferent de consecințe, ce ar însemna o strategie de genul. Asta am reușit să asimilăm și noi, cei de lângă el. Apoi, tehnologia, metodologia, au fost făcute împreună.

Puiu Iordănescu avea și niște situații de detensionare ale anumitor momente și îmi aduc aminte cu plăcere de unul dintre ele, era vorba de Florin Andone. Era o situație ușor tensionată, se mai întâmplă în grupuri. Mă întreabă ’Măi Ionuț, cum îi spun jucătorii lui Florin Andone?’ Toți îi spuneau ’Hermano’, ’frate’, în spaniolă.

Și îi spun ’Hermano, nea Puiu’. Se duce Nea Puiu la el, cu toți jucătorii de față, ’Auzi, mă, Hernandez!’ și începe să expună ce voia să îi spună. Toți jucătorii începuseră să râdă. S-a detensionat din prima atmosfera. A fost gândită, a fost calculată de Nea Puiu”, a povestit Ionuț Badea la emisiunea Liga Digi Sport.

Etichete: echipa nationala , anghel iordanescu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă