Anghel Iordănescu i-a răspuns lui Marius Șumudică

1 săptămână in urmă 17

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:15, Digi Sport 1

  • Liga Națiunilor: Scoția - Ucraina, miercuri, 21:45, Digi Sport 1

Anghel Iordănescu i-a răspuns lui Marius Șumudică

Edi Iordănescu nu i-a convocat pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia pe Alexandru Mitriță și Alexandru Maxim, iar Marius Șumudică a rămas uimit de decizia selecționerului. Mai mult, "Șumi" a spus că cei doi nu avea cum să lipsească și crede că aceștia sunt cu mult peste nivelul anumitor jucători chemați pentru meciurile din septembrie.

"Vă spun sincer ca n-aș vrea să comentez despre echipa națională. Orice aș spune voi fi judecat că îi iau apărarea lui Edi. Personal, cred că trebuie să înțelegem că a venit timpul unei schimbări. Am auzit ce a spus Șumudică. N-aș vrea să dau nume de jucători și de modul în care se pregăteau unii la națională.

S-a făcut afirmația că x și y nu vor să mai vină la națională. Am avut jucători care veneau la lot pentru că voiau doar să mai schimbe aerul de la echipa de club. Pe vremea mea, dacă dădeam afară un jucător pentru un motiv anume, plângea la margine. Astăzi abia așteaptă să-l scoți.

Cred că de la început, federația trebuia să ia în calcul un mandat de 4 ani. Inclusiv cu cei cu care s-a tratat în prima discuție, trebuia să îi asigure pe fiecare în parte de cei 4 ani de mandat. Să pregătească, să aducă jucători. A fost Contra, a fost Rădoi, antrenori buni și am avut aceleași performanțe.

Am luat-o de la capăt mereu, dar niciodată nu ne-am pus întrebarea dacă fotbalul românesc are jucători de la care noi să așteptăm performanță. Trebuie să-i dai șansa unui selecționer să pregătească o campanie întreagă". a spus Anghel Iordănescu, la Fotbal Club.

Marius Șumudică nu înțelege deciziile lui Edi Iordănescu

Marius Șumudică (51 de ani), antrenor care lucrează acum cu Alex Mitriță la Al Raed și care a colaborat cu Alex Maxim la Gaziantep, s-a declarat surprins neplăcut de deciziile lui Edi Iordănescu.

Mitriță joacă foarte bine, face diferența, rupe brazda sub el. Are calitate mare. Nu înțeleg de ce nu a fost convocat la echipa națională Mitriță. Este un jucător care poate face diferența oricând. Eu de aceea nu-l schimb, îl țin 90 de minute chiar dacă joacă prost, pentru că poate inventa oricând ceva.

Sunt jucători care se nasc, care depășesc adversarul perpendicular pe poartă. La fel ca Maxim, noi suntem nebuni?

Maxim are 90 de meciuri și 42 de goluri în Turcia, vor toate echipele mari să-l ia. Mulți spun că multe goluri sunt din penalty, dar să nu ratezi un penalty în doi ani? Ok, când au venit la echipa națională, nu au avut rezultatele scontate, dar cum să nu-l iei pe Maxim, cum să nu-l iei pe Mitriță?

Noi ce aducem? Jucători din Serie B, cu salarii de 7.000, de 10.000? Eu nu înțeleg. Edi e tipicar, se ocupă de munca asta de birou, a fost în vizită la Ancelotti, dar selecția pentru echipa națională trebuie s-o faci în funcție de rezultatele de moment.

Cum să nu fie Maxim sau Mitriță la echipa națională? Noi plângem după Ianis Hagi, că e accidentat. La fiecare interviu, văd că Edi Iordănescu plânge după Ianis Hagi, dar Maxim și Mitriță, care fac diferența? Nici n-am văzut componența lotului, de unii nici n-am auzit. Boloca? N-am auzit. N-am auzit. Ce joacă?”, a declarat Marius Șumudică, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Marius Șumudică: ”Asta e o prostie”

S-a speculat că un motiv al neconvocărilor lui Alex Maxim și Alex Mitriță este atitudinea celor doi jucători, de care Edi Iordănescu nu a fost mulțumit la precedenta acțiune, dar Marius Șumudică nu crede într-o astfel de variantă.

Dacă-mi spuneți că există un jucător cu tricoul echipei naționale pe el și nu are implicare 100% înseamnă că trebuie să ne punem pistolul la tâmplă. Nu-mi spune mie că nu există implicare când începe meciul, asta e o prostie.

La fel ca în discuția cu salariile restante, păi uită-te la Hermannstadt. Ăia se gândesc la salarii când intră pe teren? Eu vorbesc cu Mitriță zi de zi și cu Maxim aproape zi de zi, nu s-a întâmplat nimic din partea lor.

Atât Mitriță, cât și Maxim își doresc enorm să facă parte din echipa națională. Lui Mitriță i s-ar umfla gleznele dacă ar veni pe jos, dar cred c-ar veni cu orice. Era foarte afectat, e foarte afectat că nu este chemat la echipa națională”, a transmis Marius Șumudică.

Etichete: romania , marius sumudica , echipa nationala , edi iordanescu , anghel iordanescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă