Anghel Iordănescu ar fi făcut ”șase schimbări” la pauză în FCSB - Sepsi: ”Sunt blocați mental” + avertisment pentru Edi

2 luni in urmă 28

  • Media: Liga Digisport, joi, 15:15, Digi Sport 1

  • Liga 2: SSU Poli Timișoara - Poli Iași, joi, 20:00, Digi Sport 1

Anghel Iordănescu a urmărit duelul din tribunele Arenei Naționale și a recunoscut că au existat mai mulți fotbaliști de la FCSB care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Mai mult, fostul selecționerul a transmis că, dacă ar fi avut posibilitatea, ar fi făcut nu mai puțin de șase schimbări la pauza meciului, aluzie și la vechile metehne de la echipă, când Gigi Becali obișnuia să efectueze aproape la fiecare meci modificări înaintea reprizei secunde.

Anghel Iordănescu ar fi făcut șase schimbări la pauza meciului FCSB - Sepsi

Anghel Iordănescu a explicat și motivul prestațiilor mai slabe ale unor jucători de la FCSB, un anumit ”blocaj mental”, din cauza căruia actualul antrenor va avea o misiune dificilă.

Mă uitam la FCSB, sunt jucători talentați, dar sunt prea răsfățați, prea alintați. Îl criticați pe Gigi Becali că făcea câte trei schimbări. La ultimul meci, dacă aș fi fost antrenor, aș fi făcut șase schimbări la pauză. N-aveam dreptul la șase schimbări, dar făceam cinci și pe al șaselea îl țineam lângă mine pe bancă.

Nu știu ce ar fi trebuit să facă Edi, dar asta aș fi făcut eu. L-am înțeles pe Edi, dar, din punctul meu de vedere, accept ca un jucător să greșească, să aibă un randament mai scăzut, dar mă interesează atitudinea, unitatea echipei. Eu nu spun că FCSB-ul nu și-a dorit la acest prim meci al juniorului, dar mi s-au părut blocați mental jucătorii.

Din acest punct de vedere, Edi are o misiune dificilă. Are nevoie de timp și nu prea îl are. Lucrurile cu cât se vor prelungi, cu atât va fi mai greu”, a declarat Anghel Iordănescu, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Anghel Iordănescu a transmis că, deși dificil, mai ales având în vedere timpul scurt pe care antrenorul îl are la dispoziție, jucătorii pot trece peste acest blocaj mental, prin discuții individuale cu Edi, care acum, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat la echipă în ultimii ani, are autoritate în vestiar.

Jucătorii au un blocaj mental, sunt greu de deblocat, asta nu vine decât prin discuții individuale foarte multe. Trebuie să înțeleagă că au valoare, sunt talentați, dar trebuie să muncească foarte mult”, a explicat fostul selecționer.

Momentul în care ”lucrurile se vor complica” la FCSB

FCSB l-a pierdut în această săptămână pe Olimpiu Moruțan, iar în această perioadă de mercato ar putea pleca și Florin Tănase, care are o clauză de reziliere de 3 milioane de euro.

Anghel Iordănescu a transmis că ”lucrurile se vor complica” cu adevărat la FCSB dacă echipa ar rămâne și fără căpitanul și golgheterul stagiunii trecute. De asemenea, fostul selecționer a declarat că Edi Iordănescu poate reuși pe banca ”roș-albaștrilor”, dar cu susținerea lui Gigi Becali.

Eu nu știu dacă se va respecta până la final contractul, dar îmi doresc. Edi are nevoie de susținerea totală a lui Gigi Becali, nu doar de respectarea contractului. Au pierdut un jucător important, pe Moruțan, și-a dat acordul să plece.

Există posibilitatea ca și Tănase să plece, care e cel mai bun de la FCSB și printre cei mai buni din țară, care nu trebuie să lipsească de la echipa națională. Dacă și Tănase va pleca, lucrurile se vor complica”, a transmis Anghel Iordănescu.

Anghel Iordănescu speră ca FCSB să revină în Ghencea

Anghel Iordănescu a abordat și subiectul stadionului pe care evoluează FCSB, recunoscând că și-ar dori să vadă echipa din nou în Ghencea.

Mi-aș dori ca FCSB să se întoarcă în Ghencea, atât pot spune, dar n-am nicio influență. Eu cred cu adevărat că FCSB poate juca în Ghencea, pentru că e un stadion făcut din bani publici.

Dacă poate echipa națională, pot și FCSB, și Petrolul Ploiești, și Dinamo”, a recunoscut Anghel Iordănescu.

VIDEO cu declarațiile lui Anghel Iordănescu:

Etichete: edi iordanescu , anghel iordanescu , jucatori fcsb , fcsb sepsi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă