Angela Merkel, îngrijorată după ce campania de vaccinare a început să bată pasul pe loc: ''Două, trei milioane de oameni de peste 60 de ani nu s-au vaccinat încă''

4 săptămâni in urmă 23

Cancelarul în exerciţiu Angela Merkel îşi exprimă ''îngrijorarea'' faţă de o intensificare a pandemiei în Germania şi avertizează cu privire la o anumită nepăsare, în contextul în care campania de vaccinare bate pasul pe loc, relatează AFP.

Angela Merkel

Angela Merkel

Profimedia Images

''Evoluţia actuală în spitale şi cu privire la numărul morţilor din cauza Covid-19 mă îngrijorează foarte mult (...). Ea ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi'', declară cancelarul ediţiei de duminică a cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Angela Merkel apără faptul că nu a impus vaccinarea obligatorie, însă se declară ''foarte întristată'' de faptul că ''două, trei milioane de oameni în vârstă de peste 60 de ani nu s-au vaccinat încă''. ''Acest lucru ar putea face o diferenţă pentru aceste persoane şi pentru întreaga societate'', apreciază Merkel.

Germania se confruntă cu o creştere a cazurilor de Covid

Infectările cu noul coronavrus au început să crească din nou în Germania odată cu venirea toamnei. Institutul Robert Koch (RKI) a înregistrat sâmbătă 21.543 de îmbolnăviri în 24 de ore şi 90 de morţi. Incidenţa bolii a crescut la 145,1 la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână, de la 100,00 în urmă cu şapte zile.

Campania de vaccinare bate pasul pe loc, iar potrivit RKI, 55,5 de milioane de germani au fost complet vaccinaţi împotriva coronavirusului, reprezentând 66,7% din populaţie. Angajaţi din sănătate au anunţat în ultimele zile un nou aflux de bolnavi la spitale - majoritatea persoane nevaccinate. De asemenea, la terapie intensivă, numărul bolnavilor a crescut cu 19%.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă