Angela Merkel, in favoarea unor restrictii mai dure in Germania. "Avem nevoie de o rata de incidenta stabila la sub 100"

1 săptămână in urmă 33

Cancelarul Angela Merkel este de acord cu solicitarile de a se introduce un lockdown mai strict, pentru o scurta perioada, in Germania pentru a limita raspandirea coronavirusului in contextul inmultirii infectarilor, a spus miercuri o purtatoare de cuvant a guvernului, potrivit AFP.

Germania se confrunta cu al treilea val al pandemiei, iar liderii unor landuri au cerut un lockdown scurt mai dur, in paralel cu campania de vaccinare impotriva COVID-19.

"Orice apel pentru un lockdown scurt, uniform, este corect", a declarat presei purtatoarea de cuvant Ulrike Demmer, adaugand ca Germania se confrunta cu un numar tot mai mare de pacienti la terapie intensiva.

"Avem nevoie de o rata de incidenta stabila la sub 100", a spus ea, facand referire la numarul de cazuri pe o perioada de sapte zile si la 100.000 de locuitori. Conform Institutului Robert Koch, incidenta este in prezent de 110,1.

Ea a mai declarat ca guvernul analizeaza daca este nevoie mai degraba de masuri nationale, decat de unele regionale.

Numarul cazurilor confirmate de coronavirus in Germania a crescut cu 9.677 miercuri, ajungand la 2,9 milioane, a precizat Institutul Robert Koch pentru boli infectioase. Numarul total al deceselor cauzate de COVID-19 este de 77.401.

Germania a renuntat la impunerea unor restrictii mai severe pe perioada sarbatorilor de Paste. Anuntul a fost facut de cancelarul german Angela Merkel.

"Ideea unor restrictii severe de Paste a fost creata cu cele mai bune intentii", a spus cancelarul, adaugand insa ca planul a fost pripit si nu ar putea fi pus in aplicare intr-un timp atat de scurt.

"Aceasta greseala imi apartine doar mie", a mai declarat Merkel.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă