Angela Merkel: Certificatele digitale de vaccinare care le vor permite oamenilor să călătorească în Europa vor fi disponibile probabil înaintea verii

1 lună in urmă 2

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declart joi seara, după summit-ul virtual a liderilor UE, că s-a căzut la o înțelegere în privința certificatelor de vaccinare, a transmis Reuters.

„Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare. Probabil vor fi disponibile înaintea verii”, a anunțat Merkel, precizând că executivul european va avea nevoie de aproape trei luni să creeze baza tehnică pentru astfel de documente.

Reamintim că liderii UE au discutat joi despre necesitatea realizării pașapoarelor de vaccinare pentru cetățenii statelor membre, care să permită circulația liberă pentru persoanele care s-au imunizat. Înaintea summit-ului, cancelarul austriac Sebastian Kurz avertiza că în cazul în care la nivelul UE nu se ajunge la o înțelegere în privința pașapoartelor de vaccinare, Austria și alte state le vor impune separat.

Austria, Grecia, Italia, Spania și Bulgaria au pledat intens pentru ideea unui pașaport de vaccinare, mai ales pentru a sprijini sectorul de turism.

Sursa foto: Consiliul European

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă