Angela Gheorghiu, în doliu! Un celebru dirijor al Metropolitan Opera din New York a murit

1 lună in urmă 2

Fost director al Metropolitan Opera din News York, dirijorul James Levine a murit la vârsta de 77 de ani. Artistul a murit pe 9 martie în Palm Springs, California, scrie The New York Times. 

Levine a fost concert maestru mai mult de 40 de ani şi unul dintre cei mai influenţi muzicieni din lume. Acuzaţiile de hărţuire şi abuz sexual au pus capăt carierei sale. Un bărbat l-a acuzat că a abuzat de el în anii 1980, pe când era adolescent.

Din cauza scandalului, James Levine a renunţat la conducerea MET, la sfârşitul anului 2017.

Dirijorul James Levine a murit. Mesajul de condoleanţe al Angelei Gheorghiu

„Dumnezeu să te ierte, dragul meu Jimmy. Un muzician fantastic şi un dirijor genial – James Levine! Nu voi uita niciodată prima noastră întâlnire, în 1993, în Bayreuth, şi toate spectacolele noastre minunate de la Metropolitan Opera”, a scris Angela Gheorghiu, pe Facebook.

James Levine a mai dirijat Orchestra Filarmonică din Munchen, din 1999 până în 2004, apoi Boston Symphony Orchestra din 2004 până în 2011, dar la Metropolitan Opera din New York şi-a petrecut mare parte din carieră ca dirijor principal, între 1976 şi 2016.

El a dirijat aici mai mult de 2.500 de reprezentaţii pentru aproape 85 de opere diferite. După retragerea sa, la sfârşitul stagiunii 2015-16, el şi-a păstrat postul de director muzical onorific.

Dirijorul suferea de Parkinson, care l-a determinat să-şi înceteze activitatea în 2011.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă