Angajații la stat, obligați să se vaccineze în Zimbabwe. „Dacă doriţi să vă prevalaţi de dreptul de a nu vă vaccina, vă puteţi da demisia”

1 lună in urmă 32

Guvernul din Zimbabwe a anunţat marţi că îi va constrânge pe funcţionarii săi, inclusiv cadrele didactice, să demisioneze în cazul în care nu se vaccinează împotriva COVID-19, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Dacă sunteţi angajaţi ai guvernului, pentru protecţia celorlalţi şi a celor pe care îi slujiţi, vaccinaţi-vă”, a declarat ministrul justiţiei, Ziyambi Ziyambi, pe un post de radio local.

„Dar dacă doriţi să vă prevalaţi de dreptul de a nu vă vaccina, vă puteţi da demisia”, a precizat Ziyambi Ziyambi.

Ministrul justiției din Zimbabwe a precizat că măsura obligativității vaccinării anti-COVID-19 se va aplica şi cadrelor didactice.

Zimbabwe, țara africană cu 15 milioane de locuitori a impus deja obligativitatea vaccinării pentru acces la pieţe, săli de sport, restaurante şi examene universitare, iar unele companii private şi-au obligat de asemenea angajaţii să se vaccineze anti-COVID.

Măsurile au determinat indignare în rândul unor locuitori, dar şi blocaje la centrele de vaccinare, slab aprovizionate şi unde nu rareori cozile pentru o doză se formează încă de la ora 4 dimineaţa.

În august, congresul sindicatelor din ţara africană a contestat în justiţie vaccinarea obligatorie a salariaţilor.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă