Angajații din Slovacia care nu au certificat verde vor trebui să lucreze de acasă sau vor intra în concediu fără plată

3 săptămâni in urmă 31

Guvernul Slovaciei a decis că salariații care nu au un certificat verde, care atestă vaccinarea anti-COVID, trecerea prin boală sau testarea PCR cu rezultat negativ, vor trebui să lucreze în regim de telemuncă sau să intre în concediu fără plată, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Regula prevede concediul fără plată pentru acești angajați, cu posibilitatea ca fiecare companie să stabilească condiții speciale pentru ca personalul să lucreze de acasă.

Potrivit deciziei guvernului, Poliția poate verifica în ce măsură regulile sunt respectate și poate dispune închiderea companiilor care încalcă legea.

Proiectul ar urma să fie aprobat de Parlament în procedură de urgență, mai notează sursa citată.

Președinta Zuzana Caputova a făcut apel la guvern să aibă curajul să adopte măsuri ”antipopulare”, având în vedere ”pronosticurile catastrofale” ale epidemiologilor.

Slovacia are o rată de vaccinare cu schema completă de 45%. Țara cu aproape 5,5 milioane de locuitori se confruntă cu o creștere a numărului de infectări, în acest moment 13.367 fiind diagnosticate cu COVID-19, dintre care 438 de pacienți spitalizați sunt în stare gravă.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, 80% dintre pacienții infectați nu sunt vaccinați.

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă