Angajații care sunt nevoiți să-și facă nevoile în sticlă. Cum se apără această companie uriașă

3 săptămâni in urmă 2

Amazon, una din cele mai mari companii din lume, se confruntă cu un val de acuzații, cel puțin ciudate. Totul ar fi plecat de la afirmațiile unui reprezentant al democraților, Mark Pocan pe contul său de Twitter. De aici a început un val de acuzații, iar oficialii Amazon au fost obligați să răspundă. Numai că răspunsul acestora a  suprins pe toată lumea.

Amazon acuzată de abuz asupra angajaților săi

Democratul Mark Pocan publica pe Twitter, pe 25 martie, o afirmație, cel puțin ciudată. Relata faptul că angajații Amazon, mai exact șoferii, ar fi obligați să-și facă nevoile fiziologice în sticlă, fiind obligați să ajungă la timp la destinație.

”A plăti angajaților 15 USD / oră nu vă face un „loc de muncă progresiv” atunci când îi obligați pe angajați să urineze în sticle de apă.”, scria Mark Pocan pe Twitter.

Afimația acestuia a stârnit un val de dezaprobare, unii împotriva politicianului, alții împotriva gigantului Amazon. Oficialii companiei au răspuns afirmației democratului, scriindu-i acestuia exact în comentariile sale.

”Chiar nu crezi chestia de pipi în sticle, nu-i așa? Dacă ar fi adevărat, nimeni nu ar lucra pentru noi.

Adevărul este că avem peste un milion de angajați incredibili în întreaga lume, care sunt mândri de ceea ce fac și au salarii și îngrijiri medicale excelente încă din prima zi.”, afost răspunsul oficialilor Amazon.

Cu toate astea în februarie anul curent agenția de presă Reuters relata despre o înțelegere făcută de companie, în urma unor acuzații.

Gigantul va plăti 61,7 milioane de dolari

Conform Reuters, compania a fost de acord să plătească mai mult de 61,7 milioane de dolari. Banii sunt pentru a soluționa acuzațiile făcute de o parte din șoferii Amazon Flex. Banii plătiți celor de la FTC vor fi folosiți pentru a compensa șoferii, a spus agenția.

FTC a declarat că Amazon în 2015 a anunțat că un program numit Flex ar plăti șoferilor 18-25 USD pe oră pentru a efectua livrări și că vor primi 100% din orice tips-uri.

Dar, la sfârșitul anului 2016,  „și-a redus în secret propria contribuție la plata șoferilor”, potrivit plângerii FTC. Agenția a declarat că Amazon a renunțat la controversatul model de plată în august 2019 după ce agenția a deschis o anchetă.

The post Angajații care sunt nevoiți să-și facă nevoile în sticlă. Cum se apără această companie uriașă appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă