Aneta Gavrilă, fiica lui Nelu Ploieșteanu: „Tata va fi veșnic. Cei care fac legile dispar, de ei nu-și va aduce aminte nimeni”

1 lună in urmă 47


Aneta Gavrilă, fiica lui Nelu Ploieșteanu, a vorbit despre tristețea pe care o poartă în suflet după încercarea eșuată de a-și înmormânta tatăl creștinește și nu așa cum prevedea protocolul COVID, ca persoanele decedate să fie îngropate fără haine. Femeia a declarat, la Antena 3, că a luat legătura și cu fostul premier Ludovic Orban, în încercarea de a obține o derogare, însă președintele Camerei Deputaților nu i-a dat niciun răspuns.


„Avem sufletul împietrit. M-am lovit numai de pereţi săptămâna asta. Am implorat să se facă ceva”, a declarat, printre lacrimi, Aneta Gavrilă.


Femeia a spus că a luat legătura cu Ludovic Orban, pe care l-a rugat să intervină pentru a-și putea înmormânta tatăl creștinește, însă n-a primit nici un răspuns: ”Eu nu l-am luat pe tata de la IML, pentru că am așteptat un răspuns de la domnul Orban. Am așteptat în zadar. Dacă aș fi știut că se schimbă legea joi, aș mai fi așteptat. Merita altă înmormântare”.


„El a cântat, n-a făcut legi care să distrugă inimi”


„Ar trebui să le fie rușine de cum conduc țara asta. Tatăl meu a făcut ceva, va fi veșnic cei care fac legile, dacă dispar, nu-și va aduce nimeni de ei. El a cântat, n-a făcut legi care să distrugă inimi”, a spus femeia.


”Să le fie rușine. Nu am cuvinte să descriu ce am trăit. Niciun om nu merită așa ceva. N-am putut să-l văd, să-l sărut, să mergem la biserică. El, care era așa de credincios... Și un câine dacă era, merita mai mult. Este inuman”, a conchis Aneta Gavrilă.


A fost cel mai bun tată din lume pentru mine. A fost cel mai modest om pe care l-am cunoscut, cum îl ştiţi şi dumneavoastră, discret, elegant, puternic. Ne dădea aşa o putere să trecem peste orice.

Aneta Gavrilă:

Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, a anunțat joi că va modifica ordinul privind accesul preoților și apropiaților în spital, la pacienții COVID, cât și în privința înmormântărilor. Între altele, se va modifica reglementarea din 6 aprilie 2020, care prevedea că decedații de COVID se înhumează fără haine.


Nelu Ploieșteanu a fost înmormântat miercuri, 7 aprilie. Funeraliile artistului au fost amânate câteva zile pentru efectuarea unei necropsii. Familia a sperat până în ultimul moment ca marele artist să fie înmormântat creștinește, însă rezultatele sosite de la Institutul Cantacuzino marți au indicat că avea COVID-19 și în momentul decesului. Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață joi, 1 aprilie, la vârsta de 70 de ani.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă