Andrei Gușă deplânge situația în care a ajuns clubul de judo Liberty Oradea: „E echivalentul Stelei din fotbal. Fără Vizer e ca Steaua fără Becali, ca Rapid fără Copos”

1 lună in urmă 2

Recent, Federația Română de Judo a semnat un parteneriat cu Ministerul Educatiei pentru ca judo-ul să fie introdus la cursuri. Fiul lui Cozmin Gușă, președintele FRJ, Andrei, fost campion judoka, explică de ce acest sport reprezintă o activitatea utilă tuturor copiilor.

„Judo-ul este mai mult decât un sport. Nu este bătaie, cum cred unii. Este o artă. La primele ore de judo înveți școala căderii. Este o artă de autoapărare. În judo înveți respectul, eleganța, primești educație în plus. La cluburile de judo, campionii stau în același vestiar cu începătorii. Pentru a crește sănătos fizic și mental, judo-ul este obligatoriu în școli”, spune Andrei Gușă.

Andrei Gușă rememorează perioada lui ca sportiv judoka: „Când aveam cinci ani, tata m-a întrebat ce sport aleg între judo și karate. L-am ales pe primul și mă bucur de alegerea făcută. Am început la Dinamo și ca orice judoka visam să intru în Clubul Liberty Oradea, clubul fanion din România, câștigator al Cupei Campionilor Europeni. Steaua din judo. Am ajuns chiar pe locul 6 în lume la categoria mea și am pătruns până în sferturi la un Campionat European. Accidentările m-au scos din luptă”.

Liberty Oradea l-a acuzat pe Andrei Gușă: „Au spus că m-am fotografiat în tricoul clubului în scop electoral”

Andrei Gușă a vorbit la Radio Gold FM cu regret despre ce se întâmplă acum la clubul din Oradea: „Liberty este clubul pe care-l iubesc. Știm toți cine este Marius Vizer. Probabil cel mai important om de sport din România la nivel mondial. Cât a condus dumnealui, Liberty era top. A și câștigat titlul suprem în Europa. în ultimul timp, pentru că nu mai avea timp să se ocupe de Liberty, a lăsat pe cineva care însa nu are aceleași viziuni, aceleași strategii. Vizer știa să atragă cei mai buni antrenori, fonduri importante și conducea occidental. Liberty Oradea fără Vizer este ca Rapid fără Copos, Ceahlăul fără Ștefan, Bacău fără Sechelariu sau cum ar fi Steaua fără Becali”.

Gușă Jr. a ținut să facă și un apel către clubul orădean, după o postare pe facebook a acestora: „Ca om care m-am și mutat în Oradea pentru Liberty, m-a durut postarea lor de pe facebook de acum câteva zile. Au spus că m-am fotografiat în tricoul lui Liberty în scop electoral. Nimic mai fals. Îmbrac tricoul cu mândrie de fiecare dată. Este o mare eroare a lor și mă doare să se creadă asta. Sunt convins că daca domnul Florin Lascău, actualul conducător, ar fi știut despre această postare ar fi șters-o imediat. Fac în continuare apel să stearga ce au postat. E dureros de neadevărat. Îl rog pe domnul Lascău, ca fost sportiv, să aibă mai mult grijă de imaginea clubului care cândva făcea istorie”.

„Știu cât iubește tata acest sport. Orice om care iubește sincer ceva, poate conduce mai bine decât alții doar interesați. Viziunea lui Cozmin Gușă pentru judo este similară domnului Vizer. La nivel de Federație poate face fix ce a reprezentat Liberty cândva în judo-ul European” – Andrei Gușă

The post Andrei Gușă deplânge situația în care a ajuns clubul de judo Liberty Oradea: „E echivalentul Stelei din fotbal. Fără Vizer e ca Steaua fără Becali, ca Rapid fără Copos” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă