Andrei Cristea a anunțat ce obiectiv are pe termen scurt la Poli Iași: „Pentru început mi-aș dori să ajungem pe o poziție de baraj”

1 lună in urmă 5

Ultima în clasament, cu doar 16 puncte și un meci mai puțin, Poli Iași este la 6 puncte distanță de baraj și la 10 lungimi de primul loc care asigură menținerea în prima ligă, cu 6 etape înainte de finalul sezonului regulat. În aceste condiții, fără victorie în acest an, ieșenii trebuie să înceapă să câștige meciuri pentru a păstra șanse la evitarea retrogradării.

Antrenorul Andrei Cristea este încrezător că echipa sa va reuși să urce în clasament și spune că obiectivul său pe termen scurt este locul 14, adică evitarea celor două poziții care duc în liga secundă.

„Pentru mine, obiectivul stabilit în momentul de față este locul 14. Pentru început  mi-aș dori ca echipa să ajungă pe o poziție de baraj, după care, în funcție de ce se va întâmpla vom înerca să-l îmbunătățim. Nimeni nu are o baghetă magică, dar le garantez suporterilor că prin ceea ce fac împreună cu staff-ul meu lucrurile sunt în progres. Sigur, echipa are nevoie de puncte. Nu vreau să fac spectacol, nu vreau să promit, dar fac tot posibilul cu staff-ul meu și cu conducerea să scoatem această echipă din situația în care se află. Și sunt convins că o vom face”, a declarat Andrei Cristea în cadrul unei conferințe de presă.

„Eu întotdeaua m-am băgat la greu la această echipă, lumea să nu uite acest lucru”

Acesta a adăugat că nu ar fi preluat echipa în acest moment greu dacă nu ar fi crezut în șansele de a se salva și a făcut un apel la suporteri să creadă în echipă: ”Dacă nu aș fi crezut în acest obiectiv nu m-aș fi băgat în aceasă luptă. Este un moment greu, dar eu întotdeaua m-am băgat la greu la această echipă, lumea să nu uite acest lucru. Nu am vrut să par ca un laș. A fost decizia clubului și am sărit în ajutor. Rămâne de văzut dacă vom reuși sau nu, dar rugămintea mea este ca suporterii să ne inducă aceeași energie pozitivă pe care ne-au dat-o de-a lungul anilor”.

„Mi-aș dori ca antrenorul Cristea să nu aibă nevoie de fotbalistul Cristea”

Întrebat dacă va mai juca, antrenorul Cristea a răspuns că speră să nu aibă nevoie de atacantul Cristea: „Vă spun sincer, mi-aș dori ca antrenorul Cristea să nu aibă nevoie de fotbalistul Cristea. Asta e cel mai important lucru pentru mine în momentul de față. Am încredere în Uros Djuranovic, în Zaharia, sper ca și Zajmovic să vină pe drumul cel bun, pentru că sunt un pic dezamăgit de atitudinea lui. Nu aș vrea să-l critic, nu o fac public, dar el trebuie să înțeleagă că aici este un grup și doar împreună putem reuși”.

Tehnicianul Iașiului a vorbit și despre meciul cu FC Voluntari, de luni, din etapa a 25-a.

„O partidă importantă pentru noi. Jucăm acasă, avem posibilitatea să cotinuăm pe trendul acesta ascendent și nu ne gândim decât la cele trei puncte. Toate partidele au devenit importante pentru noi. Când joci cu locul 15 acasă trebuie să-ți propui să câștigi. Mai sunt câteva zile, analizăm foarte bine adversarul și sper să fiu inspirat la primul 11 și la schimbări pentru ca punctele să rămână în Copou”, a mai spus Cristea, care pune accentul pe faza defensivă: ”Lucrurile de la care vreau să plec este creșterea noastră în joc, atitudinea lor din punct de vedere defesiv. Nu am primit gol împotriva unei echipe care își creează faze de poartă, iar lucrul acesta îmi dă mare încredere. Noi, Poli Iași, o echipă care luptă pentru evitarea retrogradării, de aici trebuie să plecăm, de la siguranța defensivă, de la o posesie mult mai bună și multă personalitate în atac pentru a închide fazele de poartă și pentru a înscrie goluri”.

Poli Iași a vrut să joace la ora 16.00 cu Viitorul

Andrei Cristea a explicat de ce a dorit ca meciul cu Viitorul să continue de la ora 16.00 și nu mai devreme, cum a propus echipa de la malul mării. „Nu vreau să intru în polemică, dar din punct de vedere fizic, jucătorii mei trebuie să se refacă, să se odihnească, să se alimenteze și să poată începe o nouă partidă în condiții optime. Nu a fost ușor, a fost un consum foarte mare de energie și am considerat împreună cu staff-ul meu că pentru noi este mai rezonabil să mai avem o masă în plus, să mai avem o jumătate de zi în plus de odihnă. Viitorul având o echipă mult mai tânără, care joacă de la 15 ani împreună, cu siguranță le-ar fi fost mult mai ușor. Decizia a fost a noastră să jucăm la 16.00, dar cu divinitatea, cu ceața, cu tsunamiurile și cutremurele nu te poți pune. Ne-am fi dorit să jucăm, dar ăsta este destinul nostru cu Viitorul. Cred că mai devreme sau mai târziu lucrurile se vor echilibra în bine”, a explicat Cristea.

Tehnicianul nu va conta în meciul cu FC Voluntari pe Calcan, De Iriondo (suspendați) și Mihalache (accidentat).

 

The post Andrei Cristea a anunțat ce obiectiv are pe termen scurt la Poli Iași: „Pentru început mi-aș dori să ajungem pe o poziție de baraj” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă