Andrei Criste, pilotul care s-a catapultat din MIG-ul prăbușit lângă Reghin, a fost operat și primește suport psihologic

2 săptămâni in urmă 19

Publicat: 22.04.2021, 14:46.
Actualizat: 22.04.2021, 15:15

Pilotul catapultat din MIG-ul prăbuşit la marginea oraşului Reghin, în judeţul Mureş a fost operat de medicii spitalului Militar Central. 

Andrei Criste, pilotul care s-a catapultat din MIG-ul prăbușit lângă Reghin, a fost operat

Reprezentanții spitalului au anunțat că starea tânărului pilot este stabilă şi primeşte suport psihologic.

Redăm mai jos, integral, comunicatul transmis de Spitalul MIlitar Central:

"Locotenent-comandorul Andrei Criste a fost operat, ieri, în Blocul operator al Secției Neurochirurgie. Intervenția chirurgicală a decurs bine, fără evenimente sau complicații intra sau post-operatori care să pună în pericol viața sau integritatea fizică a militarului.

Pacientul este conştient, cooperant, orientat temporo-spațial, stabil hemodinamic şi respirator, fiind evaluat zilnic de echipa multidisciplinară constituită din specialişti în neurochirurgie, chirurgie toracică, Anestezie Terapie Intensivă (ATI), medicină de laborator şi imagistică medicală pentru stabilirea conduitei terapeutice. Precizăm că, Locotenent-comandorul Andrei Criste beneficiază de suport psihologic de specialitate. Echipa noastră medicală se află în contact permanent cu familia".

Un avion de tipul MIG al MApN s-a prăbușit marți în județul Mureș. Pilotul Andrei Criste s-a catapultat, iar aeronava a căzut într-o zonă nelocuită, fără a provoca victime sau pagube materiale.

După ce s-a catapultat din avion, pilotul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Medicii au constatat că viața sa nu este în pericol și au autorizat transferul pacientului la București. Transferul pilotului a fost realizat marți seară, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române.

Andrei Criste, pilot militar din 2008, cu o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice

Potrivit MApN, locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

„Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip. În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona localității Dedrad, județul Mureș, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00. Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate”, a anunțat MApN.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Tânăr din Alba ucis în casă de un coleg de serviciu care era obsedat de iubita lui. Orbit de gelozie, bărbatul i-a atacat cu un cuțit

1

Social • pe 19.04 la 19:40

Crimă înfiorătoare în Alba. În toiul nopţii, doi tineri au fost atacaţi în propria casă de un coleg de serviciu, care făcuse o pasiune pentru femeie. Atacatorul a reuşit să fugă, dar a fost prins câteva ore mai târziu. Vă avertizăm, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă