Andrei Baciu: „Tranșă record de la Pfizer în ultima săptămână din aprilie. Peste 725.000 de doze de vaccin vor ajunge în România”

3 săptămâni in urmă 20

Din luna mai vom vedea un „ritm în creștere pentru toate tipurile de vaccinuri” în România, anunțul a fost făcut, vineri seara, de Andrei Baciu, secretar de stat în ministerul Sănătății. Acesta a spus că în ultima săptămâna din luna aprilie România va primi o livrare record de doze de vaccin de la Pfizer.

„Avem vești bune pentru vaccinul produs de Pfizer, în ultima săptămâna din aprilie sperăm să avem prima doză record pentru România 725.000 de doze de vaccin, după care în luna mai o să avem săptămânal 600.000 de doze care vor sosi”, a declarat Andrei Baciu, vineri, la Digi24.

De asemenea, va exista o schimbare și în ceea ce privește livrările de la Moderna.

„Moderna își păstrează ritmul însă pentru luna mai se va întâmpla un lucru nou spre deosebire de până acum când livrările sunt la două săptămâni, livrările vor fi făcute săptămânal ceea ce ne va permite și nouă o altă dinamică cu privire la vaccinarea cu Moderna. În momentul de față trebuie să păstrăm doze pentru rapel și pentru vaccinările programate”, a mai explicat Andrei Baciu.

Secretarul de stat a vorbit și de dozele de vaccin pe care le va primi România de la AstraZeneca și Johnson & Johnson.

„Pentru AstraZeneca la fel se păstrează dozele care au fost anunțate și vedem în continuare cum stă situația pentru cele 103.000 de doze promise pentru săptămâna viitoare de la Johnson&Johnson. O să vedem jumătate de milion sunt promise pentru luna mai, o să vedem ritmul crescând pentru toate tipurile de vaccinuri”, a mai transmis secretarul de stat în ministerul Sănătății.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă