Andrei Baciu: Primul lot de 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson ajunge în România pe 15 aprilie

1 lună in urmă 11

Vicepreşedintele Comitetului de coordonare a vaccinării împotriva COVID-19, Andrei Baciu, a anunțat, vineri, că primul lot de vaccin anti-COVID-19 de la Johnson&Johnson va ajunge în România mai repede decât era planificat.

Andrei Baciu a dezvăluit că, joi, 15 aprilie, vor sosi în țară 60.000 de doze de vaccin produs de Johnson&Johnson.

„O veste foarte bună: astăzi am fost anunţaţi de faptul că acest vaccin va sosi cu câteva zile mai repede în România. Practic, va sosi pe 15 aprilie, săptămâna viitoare, joi, 60.000 de doze”, a afirmat Andrei Baciu la Digi 24.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a explicat că acest vaccin, care se administrează într-o singură doză și nu necesită condiții speciale de depozitare, va fi repartizat către cabinetele medicilor de familie care intră în campania de vaccinare, dar şi în centrele mobile.

„Echipele mobile funcţionează în jurul centrelor de vaccinare, centrele mobile – vorbim de containere care se duc în localităţi unde nu există medic de familie, nu există un dispensar, de obicei localităţi îndepărtate. Practic, un astfel de centru poate să vaccineze, am calculat noi, cel puţin 96 de persoane pe zi, alocă aceste tipuri de vaccin monodoză care, practic, nu mai trebuie să revizitezi respectiva comună şi să rişti ca să nu găseşti pe cineva pe care l-ai vaccinat cu prima doză”, a spus Andrei Baciu. 

Vicepreședintele Comitetului de coordonare a vaccinării împotriva COVID-19 a arătat că nu este dovedită o asociere între vaccinarea cu acest ser şi cazuri de evenimente tromboembolice la cei vaccinaţi şi că este favorabilă „balanţa de beneficii-riscuri” pentru vaccinul Johnson&Johnson.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă