Andrei Baciu, măsură de maximă precauție în România: 4.300 de doze de vaccin AstraZeneca au fost puse deoparte

1 lună in urmă 3

De Monica Palade.
Publicat: 15.03.2021, 15:13.
Actualizat: 15.03.2021, 15:13

Secretarul de stat și vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că în România s-a luat măsura de maximă precauție în ceea ce privește vaccinul AstraZeneca.

Andrei Baciu, măsură de maximă precauție în România: 4.300 de doze de vaccin AstraZeneca au fost puse deoparte

Profimedia

Astfel, în contextul evenimentului din Italia şi a demersurilor făcute de Agenţia Europeană a Medicamentului, 4.300 de doze de vaccin AstraZeneca au fost "puse deoparte" câteva zile.

"Nu trebuie să existe motive de îngrijorare pentru cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca sau cu alte vaccinuri. Sunt evenimente care s-au suprapus însă fără o relaţie de cauzalitate demonstrată şi ca element principal este faptul că acum câteva minute a început o şedinţă la nivel european cu conducerea tuturor instituţiilor şi agenţiilor naţionale pentru medicamente pentru acest subiect. Când se va termina această şedinţă probabil va exista o comunicare şi oricum noi ne vom întruni la nivelul CNCAV pentru a lua toate deciziile care se impun ca urmare a acestei şedinţei. (...) Au fost măsuri diferite în diverse ţări - state membre. Noi ce am făcut, am luat o măsură de maximă precauţie pentru 4.300 de doze - le-am pus deoparte câteva zile", a declarat Andrei Baciu, luni.

Demers pentru a înlătura orice dubiu

El a arătat că această măsură a fost luată în contextul evenimentului din Italia şi a demersurilor făcute de Agenţia Europeană a Medicamentului. "Până se finalizează aceste demersuri care au menirea de a înlătura orice fel de dubiu, de suspiciune cu privire la o relaţie de cauzalitate, am decis, cum este şi corect şi responsabil, să punem deoparte aceste 4.300 de doze câteva zile", a explicat Baciu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă