Andreea Moldovan: Valul trei vine cu un număr mai mare al pacienţilor tineri cu afectări moderate sau severe

1 lună in urmă 2

Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a anunţat că valul trei al pandemiei de COVID-19 este diferit faţă de ceea ce a fost până acum, pentru că vine cu o transmisibilitate mai mare, informează Agerpres.

„Valul trei este deosebit faţă de celelalte două valuri, pentru că vine cu o transmisibilitate mai mare şi cu un număr mai mare al pacienţilor tineri cu afectări moderate sau severe, ceea ce este mai mult decât un efort pentru sistemul sanitar”, a declarat Andreea Moldovan.

Secretarul de stat a vorbit şi despre purtarea măştii, după ce, în ultimele şapte zile mii de români au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva restricţiilor anti-COVID.

„Ceea ce se contestă atât de mult, purtarea măştii, să nu uităm că este acel lucru care ne-a protejat şi ne-a apărat de atâta timp să nu ne îmbolnăvim (…) aceste măsuri de restricţii pe care trebuie să le trăim cu toţii, să ne gândim şi să le percepem în permanenţă ca fiind măsuri care de fapt ne ajută şi vin în sprijinul nostru, şi nu au un rol punitiv. De asemenea nu au un rol coercitiv. Toate aceste măsuri (…) ne ajută să trecem peste acest val şi să ajungem la un moment dat la acel liman pe care ni-l dorim cu toţii”, a explicat Andreea Moldovan.

Potrivit acesteia, „cu cât măsurile acestea vor fi mai puţin ferme sau vor fi eludate de către populaţie, cu atât menţinerea lor se va justifica pe o perioadă mai lungă de timp”. „Dacă am şti cu toţii să fim acum conştienţi că e o perioadă grea, dar ea ne va duce la un moment dat la un orizont de aşteptare scurt în care să revenim la o viaţă cvasi normală sau normală, cred că putem să le acceptăm mult mai uşor”, a mai spus secretarul de stat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă