Andreea Moldovan: Nu cred că valul actual poate fi oprit fără carantină

1 lună in urmă 1

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, consideră că „atunci când ai 1.400 şi ceva de locuri de terapie şi deja o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total”, informează News.ro.

Andreea Moldovan nu crede că acest val pandemic poate fi oprit fără carantină.

„Sincer, în momentul de faţă, nu cred pentru că procesul este mult prea amplu şi noi vedem ce se întâmplă în sistem, vedem că sunt terapiile intensive cu foarte mulţi pacienţi, vedem că urgenţele se colmatează, vedem că dintre pacienţii internaţi în terapie un mare număr al acestora sunt pacienţi adulţi, tineri care nu au comorbidităţi, vedem un număr mare de pacienţi pozitivi sau în creştere, vedem o rată de pozitivitate care creşte, vedem un număr mare de elevi care sunt infectaţi, vedem o rată mare de transmitere a infecţiei”, a declarat Andreea Moldovan la Digi24.

Dacă ar fi să facă abstracţie de funcţia pe care o am aş spune îmi doresc din tot sufletul o carantină naţională pentru că sunt îngrijorată de ceea ce se întâmplă, însă, pe de altă parte îmi doresc ca partea de economie să aibă o continuitate, nu îmi doresc sub nicio formă ca partea socială şi partea de viaţă publică a noastră să fie atât de largă şi atât de expansivă cum este acum.

Andreea Moldovan:

Andreea Moldovan a precizat că îşi doreşte să fie introdus în grila de carantinare un indicator care să arate gradul de testare.

„Luni vom avea întâlniri la minister cu factori implicaţi, va fi că această grilă de carantinare sau acest punctaj pe carantinare să fie făcut corect fără nici un fel de echivoc, să ia în calcul nişte indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei respective”, a spus Andreea Moldovan.

În momentul în care vezi că ai 1.400 şi ceva de locuri de terapie şi deja o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total. De asemenea, mi-aş dori foarte mult să putem introduce şi un indicator care să ne arată gradul de testare pentru că noi ştim, ne-ar trebui cam 500 de teste la 100.000 de oameni ca să ne putem face o imagine semnificativ statistic a ceea ce se întâmplă în populaţiei ori sunt judeţe unde nu avem acest număr de teste, deşi avem teste teste, atât PCR, cât şi antigen rapide, dar lipseşte bunăvoinţa.

Andreea Moldovan:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă