Andreea Moldovan le cere românilor să nu mai meargă des la supermarket

1 lună in urmă 26

Andreea Moldovan le cere românilor să cumpere mai rar şi mai mult. Aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor provoacă îngrijorare în rândul autorităţilor, spune secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii (MS), Andreea Moldovan, care face un apel la populaţie să respecte măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19.

„Cred că este un moment, pentru noi toţi, să ne reconsiderăm modul de a face cumpărături, pentru că dacă ne gândim la alte ţări, magazinele se închid în mod obişnuit, fără pandemie, la ora 19:00. (…) Cred că este un moment în care să ne şi schimbăm acest mod de a merge zilnic de mai multe ori la magazin să cumpărăm câte puţin, pentru că nu cred că este favorabil pentru niciunul dintre noi, din niciun punct de vedere. Ce ne sperie este aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor”, a afirmat Andreea Moldovan, la Digi 24

Andreea Moldovan susține că, prin restricţionarea circulaţiei după anumite ore, autorităţile încearcă să reducă mobilitatea excesivă sau formarea de aglomerări în spaţii mici unde transmiterea virusului se poate face uşor: „Rog încă să mai avem răbdare, să respectăm aceste reguli, pentru că, cu cât le vom respecta acum mai ferm şi mai strict fiecare dintre noi, cu atât vom scurta acest interval de restricţii şi ne vom îndrepta spre acel moment în care să ajungem la acea libertate pe care ne-o dorim”.

Aglomeraţie de nedescris în benzinării şi magazine, în primul weekend cu restricţii MAJORE! Oamenii au luat cu asalt străzile
Andreea Moldovan a reiterat că măsura reducerii programului de funcţionare al magazinelor are rolul de a da timp angajaţilor acestora să îşi încheie programul şi să ajungă acasă înainte de ora 20:00, în localităţile cu indici ridicaţi de infectare.

Andreea Moldovan anunţă modificarea indicatorilor avuţi în vedere la instituirea carantinei. De ce se va ţine cont
Raed Arafat, despre orarul magazinelor: Din păcate nu e o măsură plăcută, ştim acest lucru

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a explicat de ce a fost necesară închiderea magazinelor la orele 18.00 şi a făcut apel către angajatori să decaleze programul de lucru al angajaţilor sau să recurgă la telemuncă. Despre numărul mare de cazuri COVID-19, Raed Arafat a declarat că dacă nu va fi limitată apariţia noilor cazuri ”riscăm să ne blocăm”.

”S-a pus problema, când au fost discuţiile în cadrul  grupului tehnico-ştiinţific, de un anumit interval orar pentru interdicţia de circulaţie. Şi a fost ideea de ora 20,  de luni până vineri şi ora 18.00 pentru sâmbătă – duminică. Iar la magazine,  vineri ora 18 şi în restul zilelor de weekend, la ora 16.00. După discuţii în cadrul Comitetului Naţional, după ce a ajuns la Comitetul Naţional  s-a ajuns să rămână ora 20.00 şi magazinele ora 18.00 pentru că logic situaţia este ca la ora 20 lumea să fie ajunsă acasă. Înseamnă că,dacă magazinul închide la ora 18.00, mai are doi oameni care plătesc, până pleacă, până pleacă şi angajaţii, deja ajung la limită, la ora 20.00 acasă. Asta este logica aspectelor respective”, a declarat Raed Arafat la Digi24, vineri seară.

Arafat a expicat că, dacă rămâneau deschise magazinele până la ora 22.00, oamenii ar fi circulat în continuare cu declaraţie pe propria răspundere.

Denise Rifai critică decizia autorităţilor

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă