Andreea Moldovan: "Două săptămâni de carantină națională ar face minuni"

3 zile in urmă 17

CarantinaCarantina

Secretarul de stat Andreea Moldovan este de părere că o carantină națională de două săptămâni ar fi necesară în țara noastră.

MIERCURI, 07 APRILIE 2021, 11:17

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la un post de radio.

„Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a mai adăugat Moldovan.

Andreea Moldovan a fost întrebată și despre posibilitatea de a se impune din nou carantină națională.

„Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a conchis secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă