Andreea Moldovan, despre creşterea cazurilor de COVID: „Cred că e valul trei al pandemiei”

2 luni in urmă 2


Secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Andreea Moldovan, a declarat la Digi24 că numărul în creştere al cazurilor noi de COVID reprezintă valul trei al pandemiei de COVID.


La un an de la debutul pandemiei, România a ajuns la peste 820.000 de cazuri de COVID, iar secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Andreea Moldovan, spune că ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri noi de COVID. "Cred că este valul trei al pandemiei. Depinde de noi să schimbăm cursul acestei evoluţii", a declarat Andreea Moldovan.


Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii a vorbit şi despre numărul crescut al copiilor cu sindrom inflamator multisistemic post-COVID.


"Este mult. Este un lucru care ne dă de gândit. Cred că mai avem surprize de la această boală. Sunt aspecte care nu le stăpânim bine. Mesajul e să fim precauţi. Există o creştere constantă a numărului de cazuri", a precizat Andreea Moldovan.


Pe 1 martie, Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București, susţinea că România a ajuns în valul trei al pandemiei de COVID.


De asemenea, la sfârşitul lunii trecute, epidemiologul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, avertiza că epidemia de coronavirus este în creştere în România, iar noua tulpină britanică ar putea să devină dominantă până la sfârşitul lunii.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă