Andreea Moldovan, apel către toate şcolile din România. „Să se testeze elevii, altfel ajungem în situații tragice!”

1 lună in urmă 6

Andreea Moldovan, apel către toate şcolile din România. „Aș vrea să mai fac un apel suplimentar la școli, pentru că am avut situația nepoțelei mele. Este un focar cu opt copii în clasă, care nu a fost deloc testată și există teste, există cabinet medical, există ordin comun al Ministerului Educației cu cel al Sănătății și totuși copiii nu au fost testați”, a declarat Andreea Moldovan la RFI.

Andreea Moldovan, apel către toate şcolile din România

Secretarul de stat a mai atras atenția că în lipsa testării în școli se poate ajunge la situații dramatice: „Fac un apel la cadrele didactice, la cadrele medicale din școli, la asistenții comunitari, să se implice în acest aspect de monitorizare și testare a copiilor în școli. Este un test similar cu cel al exudatului nazal, care se face. Trebuie cerut consimțământul părintelui, pentru că este vorba de minori, dar aceste teste trebuie să se facă, pentru că este important pentru copii, au atât rol diagnostic pentru copii, cât și rol preventiv pentru copiii din anturajul celui pozitiv. Rog din suflet să se facă această testare, pentru că neaplicarea ordinului duce la niște situații absolut tragice pentru copii și pentru familiile acestora, pentru că infecția se transmite”.

Zeci de mii de elevi riscă să repete anul şcolar din cauza pandemiei

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat la începutul lunii martie că au fost folosite doar 5.000 din cele 1,5 milioane de teste antigen achiziționate pentru depistarea Covid-19 în școli.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă