Andreea are nevoie de 25.000 de euro pentru a ajunge în Germania la tratament. Fata suferă de mai bine de un deceniu de cancer cerebral

1 săptămână in urmă 21


Acest articol este o acțiune umanitară finanțată și publicată de Fundația Ringier. Toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi găsite pe site-ul www.ajutacopiii.ro.


Întreaga sa copilărie, dar și adolescența au însemnat pentru Andreea Dumitran, din Câmpina, Prahova, doar un zbucium uriaș, o luptă crâncenă, parcă fără de sfârșit, cu maladia ucigașă care i s-a cuibărit în cap. De-a lungul anilor, fata, îndrăgostită de învățătură, a sacrificat totul pentru a rămâne în viață, iar singura ei bucurie au rămas răsăriturile de soare, semn că de la o zi la alta câștiga mici bătălii cu boala. Acum, după ce cancerul a lovit-o iar fără milă, Andreea are nevoie mai mult ca oricând de ajutorul semenilor pentru a primi, în Germania, un tratament salvator ce costă 25.000 de euro.  


Tumoră de cinci centimetri în creierul mic al fetei


Când era doar o mică școlăriță care abia deslușea tainele abecedarului, viața Andreei s-a schimbat dintr-o dată. A fost dată peste cap de o veste îngrozitoare. Medicii la care a fost dusă de părinții îngrijorați din cauza deprecierii bruște a stării ei de sănătate au descoperit că fetița are cancer! În creierul mic se formase, nimeni nu a putut explica cum, o tumoră de cinci centimetri (n.r. tumoră trunchi cerebral infiltrativă). Firește, copila a intrat într-un program intens de investigații (n.r. CT-uri, RMN-uri, tot felul de analize) pentru ca oncologii să poată găsi leacul împotriva tumorii din capul Andreei. O tumoră care, în România, a fost considerată inoperabilă.


De peste zece ani, Andreea luptă cu cancerul


Terapiile chimio și radio făcute atât în România, cât și în Germania - unde la acea vreme (n.r. 2009) au ajuns cu 25.000 de euro strânși peste noapte cu ajutorul prietenilor -, dar și o complicată operație pe creier la care a fost supusă mai apoi în Elveția, păreau să hrănească speranțele copilei. O fată pe care curajul nu a părăsit-o nici o clipă în cei peste zece ani de când suferă de cancer cerebral, răstimp în care a făcut tot ce este omenește pentru a supraviețui acestei boli cumplite.


”Este hrănită doar artificial...E un supliciu uriaș...”


”În cei peste zece ani, fetița mea nu a abandonat lupta nici un moment. A privit totul cu curaj prin ochii unui copil pe care însă viața l-a maturizat înainte de vreme din cauza chinurilor prin care a trecut. Părea că va putea ține boala sub control, că va rezista... Din păcate, de ceva vreme, Andreea se simte tot mai rău... Are pareză pe stânga și semipareză pe dreapta, pentru a putea fixa o imagine, pentru a nu vedea dublu, trebuie să poarte un ocluzor, globii oculari i s-au deplasat...Vorbește cu foarte mare dificultate, are contracții musculare extrem de dureroase, varsă des și este hrănită doar artificial...E un supliciu uriaș...”, povestește Gabriel Dumitran, tatăl, Andreei, prin ce trece fetița lui.  


O speranță vine din Germania. Andreea are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet


În fața acestui nou atac al maladiei, oncologii germani de la Clinica ”Fachklinik Dr. Herzog” care au tratat-o atâția ani -, vorbesc de un nou tratament care ar putea-o salva pe fată. Însă, pentru a putea ajunge în Germania, Andreea - aflată în programul de susținere al Fundației Ringier România -, are nevoie de 25.000 de euro, costurile terapiilor ce îi pot reda speranța la viață (o internare de minimum 14 zile pentru ea și însoțitor și investigații), dar și banii necesari transportului dus-întors cu ambulanța. O sumă mult prea mare pentru părinții fetei care poate fi strânsă doar cu ajutorul oamenilor cu suflet și al fundațiilor.


”Sunt bani pe care nu îi avem și care valorează cât o viață de om...Cât viața fetiței noastre!”


”Timpul se scurge nedrept de repede, iar fetița noastră rezistă bolii din ce în ce mai greu...De aceea, trebuie să ajungem cât mai repede în Germania, la Clinica ”Fachklinik Dr. Herzog”, pentru a începe noua schemă de tratament gândită pentru Andreea...E o nouă șansă la viață pe care nu trebuie să i-o refuzăm copilei noastre care acum trece prin chinuri inimaginabile...Îi rog cu disperare pe toți aceia care ne pot ajuta să ne fie alături, să se gândească la viața fetiței noastre și să ne ajute să strângem cei 25.000 de euro...Sunt bani pe care nu îi avem și care valorează cât o viață de om...Cât viața fetiei noastre!”, este apelul disperat al tatălui Andreei.    


Cei care doresc să o ajute pe Andreea o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ANDREEA».


Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro


* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă