Andrea Agnelli, declarație bizară după ce Super Liga a fost amânată: „Există un pact de sânge între cluburile noastre!”

3 săptămâni in urmă 16

Andrea Agnelli, președintele lui Juventus, a avut o declarație bizară după ce înființarea Super Ligii au fost amânată.

Fondatorii au decis să amâne inaugurarea Super Ligii după ce cluburile engleze, șase la număr, au ales să se retragă din noua competiție.

Cele șase echipe engleze care au făcut un pas în spate sunt: Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal şi Tottenham.

Andrea Agnelli, declarație bizară după ce Super Liga a fost amânată

Președintele lui Juventus a declarat faptul că Super Liga are o rată de succes de 100%, astfel că înființarea noii competiții este iminentă. Ba mai mult, Agnelli susține, într-un mod bizar, că formațiile din spatele acestui proiect au făcut un pact de sânge.

„Există un pact de sânge între cluburile noastre, proiectul Super Ligii are o şansă de succes de 100%, mergem mai departe. Dacă UEFA şi FIFA vin cu propuneri, le vom evalua.
Obiectivul este să creăm cea mai frumoasă competiţie din lume, capabilă să aducă beneficii piramidei complete a fotbalului, să crească distribuţia resurselor către alte cluburi şi să rămână deschisă cu cinci locuri disponibile în fiecare an pentru alte cluburi, care vor fi definitivate prin dialog cu instituţiile fotbalului.

Vom continua să participăm în campionatele interne şi în cupe. Rămânem în competiţiile domestice, vom juca pe fiecare stadion din Italia, Spania şi Anglia. Munca noastră va rămâne legată în mod intrinsec de competiţiile domestice”, a declarat Andrea Agnelli, pentru Gazetta dello Sport.

„Reconsiderăm etapele următoare pentru a remodela proiectul. Vom propune o nouă competiție, deoarece actuala nu funcționează. Cluburile engleze au fost forțate să se retragă, din cauza presiunilor venite din exterior”, au anunţat cei de la European Super League, într-un comunicat oficial postat pe Twitter de Fabrizio Romano.

The post Andrea Agnelli, declarație bizară după ce Super Liga a fost amânată: „Există un pact de sânge între cluburile noastre!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă